Eko radionica na Sovskom jezeru: Čaglinski učenici u prirodi učili o odvajanju otpada

SOVSKO JEZERO – Učenici 3. i 4. razreda Osnovne škole Stjepana Radića iz Čaglina sudjelovali su na edukativnoj radionici o odvajanju otpada koja je održana na Sovskom jezeru.

Radionicu su održale djelatnice Komunalca Požega d.o.o. Lidija Galić i Katarina Despić u organizaciji javne ustanove za upravljanje zaštićenim područjem Požeško-slavonske županije.

Sovsko jezero jedinstveni je primjerak prirodnog jezera u brdskom području kontinentalne Hrvatske i smješteno je na padinama Dilja. Prije 30 godina proglašeno je zaštićenim krajolikom, a danas je to lijepo uređeno prirodno okruženje na koje navraćaju planinari i brojni zaljubljenici u prirodu. Kako bi se sačuvala čistoća okoliša, Komunalac Požega d.o.o. osigurao je kontejnere i košarice za otpad koji su postavljeni na ulazu i oko samog jezera.

Učenici čaglinske škole sa svojim su nastavnicama proveli dan u prirodi, na njima obližnjem Sovskom jezeru gdje su se upoznali s ljepotama i vrijednostima ovog prekrasnog krajolika. Bila je to prigoda da ih u prirodnom okruženju djelatnice Komunalca educiraju o odvajanju otpada. Nakon kratke prezentacije i sami odvajali otpad u plave, zelene i žute vreće za papir, staklo i plastiku.

Tako su spojili ugodno s korisnim, proveli su dan u prirodi, uživajući u hladovini i na dječjem igralištu koje je tamo postavljeno, a ujedno su nešto i naučili. Priroda se ovaj puta pokazala kao idealno okruženje za stjecanje novih znanja o očuvanju okoliša pa vjerujemo da će primjer čaglinske škole slijediti i drugi.

Eko radionica na Sovskom jezeru

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment