Novi slučajevi zaraze koronavirusom u Požeštini: Pozitivna jedna osoba s pleterničkog a druga s čaglinskog područja – radi se o radnicima koji su se vratili iz Švedske!

Autor: DK
blank
blank
blank
blank
blank
blank

Nakon što su dvije osobe iz Požeštine testirane danas je potvrđen njihov pozitivan nalaz odnosno da su zaraženi koronavirusom. Kako doznajemo radi se jednoj osobi s pleterničkog, a drugoj s čaglinskog područja koji su u izolaciju u vlastitom domu.

Prema informacijama koje smo dobili radi se dva radnika Đure Đakovića Slavonski Brod koji su bili na terenu u Švedskoj. Avionom su se preko Frankfurta vratili u Hrvatsku u Zagreb odakle su se kombi vozilima zaputili u Slavoniji. U kombiju u kojem su bili i vozili se potvrđeno je da su još četiri osobe zaražene s područja Slavonskog Broda.

U grupi radnika koja se vratila iz Švedske istim zrakoplovom u Hrvatsku bilo je 20-ak radnika Đure Đakovića, a svi su se prevozili kombi vozilima. Za sada je ptvrđeno kako je iz te grupe zaraženo šest osoba, dvoje iz Požetine i njih četvero s područja Slavonskog Broda.

Prema informacijama kojima raspolažemo poduzete su sve epidemiološke mjere prema svim osobama koje su bile u kontaktu sa zaraženim osobama kao i njihovim obiteljima. Svima je izrečena mjera samoizolacije i slijedi daljnje postupanje epidemiologa.

Može se reći da je organizator putovanja neodgovorno postupio i na takav način bez mjera opreza organizirao povratak radnika svojim kućama uslijed čega može doći i do još većeg širenja zaraze.

Po dobivanju službenog izvješća biti će poznato više detalja oko navedenog slučaja.    

Foto: Ilustracija, pozega.eu

Komentiraj:

blank
blank
blank
blank