/FOTOGALERIJA/ Misa Večere Gospodnje u kutjevačkoj župnoj crkvi i obred pranja nogu

KUTJEVO – Na Veliki četvrtak, 29. ožujka, u kutjevačkoj župnoj crkvi mjesni župnik vlč. Marijan Đukić predvodio je Misu Večere Gospodnje i obred pranja nogu.

Na početku misnog slavlja vlč. Marijan Đukić je naglasio kako je Veliki četvrtak, sveto vazmeno trodnevlje, dan kada započinje Isusova spasiteljska muka.

-Današnji dan bi za čovjeka vjernika, kršćanina, treba itekako biti značajan jer danas je Isus na današnji dan na Posljednjoj večeri ustanovio Presvetu euharistiju – Kruh vječnoga života rekavši uzmite, ovo je tijelo moj. Na današnji dan Isus je ustanovio i Svećenički red rekavši apostolima ovo činite meni na spomen. Današnji dan je onaj kada svako čovjek treba susresti Isusa, udubiti se u njegovu žrtvi u priznati svoje grijehe kako bi se moglo sudjelovati u euharistijskom slavlju – naglasio je na početku misnog slavlja vlč. Đukić.

Isus je na Posljednjoj večeri uputio apostole da i oni jedni drugima trebaju prati noge. Time je želio potaknuti sve da se poput njega prignu k svojoj braći i sestrama, dodirnu ih ondje gdje su uprljani, gdje sami sebe ne mogu prihvatiti.

U propovijedi je župnik Đukić potaknuo vjernike da se svi trebaju vratiti Bogu jer su mnogi od njega odustali.

-Hajdemo Isus, vratimo se njemu. Okrenuli smo mu leđa. ne smijemo ga izdati. Mi Isusa moramo slaviti – rekao je između ostalog vlč. Đukić.

Foto: Marko Krstanović

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
0 Comment