Stalna ulaganja-slijede novi projekti

VELIKA – Protekla godina na području općine Velika bila  je obilježena nizom manjih ulaganja radi poboljšanja standarda života u pojedinim naseljima toga kraja, a iz općinskog proračuna bilo je dosta potpora osobama koje su u potrebi.

-Izgrađeno je nogometno igralište u naselju Trnovac, parkiralište kod veličkog Dječjeg vrtića, novim asfaltnim slojem obnovljene su prometnice u naselju Radovanci, zatim u Strossmayerovoj ulici u Velikoj sa izgradnjom nogostupa i preostale kanalizacijske mreže, obnovljeno je asfaltom boćalište u Velikoj, prošireno groblje u naselju Stražeman, te su uređeni društveni domovi u naseljima Doljanci, Potočani i Lučinci – kaže načelnik općine Velika Vlado Boban.

Tijekom godine iz proračuna su darivane obitelji 33 novorođene djece i date stipendije za 50 studenata, a općina je potporom sudjelovala u  nabava školskih knjiga.

Ovdje se priprema kapitalna investicija Aglomeracija Velika-Kutjevo za koju se radi projektna dokumentacija(vrijednost je 3,5 milijuna kuna), te daljnji radovi na izgradnji kanalizacijske mreže Trenkovo-Trnovac kojoj je vrijednost osam 8 milijuna kuna. Uz to provodi se plinofikacija cijelog naselja Velika u tri faze radova(1. faza Mala Velika, 2. faza potez Mala Velika – crkva Sv. Augustina, te treća faza od crkve do kraja naselja).

Plan 2016 izgradnja kanalizacijske mreže u ulicama Frankopanska i Vinogradska

-Tijekom 2017. godine kanalizacijska mreža se proširuje za ulice Ivana Gorana Kovačića, Matije Gupca, Travnik i Tina Ujevića, nastavljamo stipendiranje studenata, darivanje obitelji novorođene djece, nabavka udžbenika, rješavanje statusa veličkih bazena u suradnji sa jednom požeškom tvrtkom i drugo – ističe velički načelnik Vlado Boban.

Planiraju prema EU fondovima ići sa sljedećim projektima: uređenje nerazvrstanih cesta, Geo-road edukativno rekreacijska staza, proširenje doma u Trenkovu, izgradnja doma u Radovancima, uređenje Slavonske kuće, izgradnja sportsko-turističke atrakcije ZIP-Line, uređenje Trga hrvatskih branitelja, zatim šetnice uz Veličanku i proširenje groblja Sv. Marka u Velikoj, te kupovina stadiona i stavljanje u funkciju udrugama sa područja općine.

 

0 Comment