Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

NEVOLJE NA NJIVI: Susjedove krave uništile kukuruz – tko će platiti štetu?

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

PRIJE 1 TJEDAN
TEKST: Jelenko Topić

-Već drugu godinu imam velike štete na svojim poljima smještenim na predjelu Jasikovac sjeverno od grada Požege točnije iznad ulice Đure Basaričeka, a uz lokalnu cestu Požega – Golobrdci jer mi krave iz susjedstva uništavaju urod – požalio nam se Branko Ivanković iz Golobrdaca koji se na površini od šest katastarskih jutara zemljišta bavi poljoprivredom. Tvrdi da krave istog vlasnika čine štetu i drugim poljodjelcima toga kraja.


Ove godine mu je uništen kukuruz na površini od oko jednog katastarskog jutra, a slično je bilo i prošle godine kada su krave oštetile njive zasijane zobi.
-Smatram da su to krave kojima je vlasnik susjed kojega znamo pod imenom Romo jer njegove životinje ne borave u ograđenom prostoru već slobodno bez ikakvog ograničenja lutaju po poljoprivrednim površinama tog područja i uništavaju usjeve- nastavlja nam Ivanković najavljujući poduzimanje pravnih koraka radi nadoknade pričinjene štete. Dodaje da mu je taj vlasnik prošle godine obećao platiti uništenu zob, no to nije izvršio. Tako priča i ove godine pa mu Ivanković ne vjeruje.


- Obraćao sam se policiji bez uspjeha, ovih dana će otići prijaviti slučaj u nadležnu inspekciju, a tražit ću i druga rješenja za te štete koje traju nekoliko godina – ističe nadalje Branko Ivanković.


Pokušali smo doći do vlasnika tih krava koje se često mogu vidjeti na sjevernom dijelu Požege ispod tzv. Vojne ceste, no nismo uspjeli doći do njega i komentara na optužbe koje protiv njega iznosi Ivanković.Ocijenite galeriju

Prijavite se da možete ocijeniti ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovu galeriju. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo