Nekoliko stotina litara vina s 300 panjeva i virnice kod Mirka Zoretića /FOTO/

Autor: DK

Dvadesetak  berača, uglavnom rođaka i prijatelja, okupilo se kod obiteljske kuće Mirka Zoretića na požeškom predjelu Salaš ispod brda Sokolovac gdje on ima vinograd s 300 panjeva loze.

-Uz vinograd dosta je i virnice oko kuće, a sorta rajnski rizling je najzastupljenija – priča nam umirovljeni šumar Mirko, koji je cijeli radni vijek proveo u Hrvatskim šumama.

Poznat je i kao lovac u požeškom lovačkom društvu „Jelen“, ali i veseljak i veoma društven čovjek koji rado zalazi u društva i među ljude, te često pohodi fešte i zabave kao što su Lička večer i slično.

Zoretić ističe da je urod izuzetno dobar i po količini i po kvaliteti grožđa, te očekuje da će nakon prerade grožđa koja je započela odmah nakon berbe imati nekoliko stotina litara kvalitetnog rajnskog rizlinga, a to koristi za potrebe svoga domaćinstva, te za poklone rođacim i prijateljima.

Za berbu je bilo potrebno nekoliko sati, a nakon toga uslijedio je obilan ručak s domaćim specijalitetima i dobra kapljica.

-Kao obitelj ne držimo kirvaj pa nam je berba povod za okupljanje i druženje uz domaće specijalitete i naravno vino- kaže nam Mirko koji je za ovu prigodu zajedno sa suprugom i drugim članovima obitelji spravljao meso divljači s krumpirom, te druge sadržaje ispod peke.

Foto: D. Mirković

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »