Požega.eu

Enjingi se predstavio u zagrebačkom Vrutku

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D.M.
FOTO: Z.Škopec

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Požega.eu | Enjingi se predstavio u zagrebačkom Vrutku Požega.eu | Enjingi se predstavio u zagrebačkom Vrutku

PRIJE 1 MJESEC
TEKST: D.M.
FOTO: Z.Škopec

Najveći hrvatski trgovac vina i ostalih pića, zagrebački Vrutak, predstavio je u okviru distributivne akcije pod nazivom Svaki tjedan vinar jedan, Ivu Enjingija poznatog vinogradara i vinara iz Hrnjevca čija vina uspješno prodaje. Uz Enjingija na degustaciji su bili i osnivači firme otac i sin, Miše i Martin Matić. Mjesto je bilo Ultra distributivni centar Vrutka u Zagrebu.

Enjingi je okupljenim ugostiteljima, somelijerima, novinarima i ljubiteljima dobre kapljice predstavio 11 svojih vina. Sva vina su vrhunske kvalitete, kasne ili izborne berbe i iz ekološke proizvodnje, različitih godišta od najmlađe graševine iz 2022. do najstarijeg Venja bijelog, barik, izborne berbe iz 2006. godine. Sva crna vina su barikirana. U degustaciji je pomagao Zvonko Škopec, vinski poznavalac iz Venja i Enjingijev pratilac u ovakvim prilikama.

Zanimljive su i cijene po kojima se Enjingijeva vina prodaju u Vrutku. Najjeftinija je prošlogodišnja graševina po cijeni od 8,5 eura za butelju, cvajgelt, barik, kasna berba iz 2019. kao i pinot sivi, kasna berba 2018. godine po10 eura. Najskuplji su traminac mirisavi, izborna berba iz 2019. po 24,5 i Venje bijelo, barik, izborna berba iz 2006. godine za 25,19 eura butelja.

Inače, Vrutak u ponudi ima oko 2200 etiketa vina, više od 500 piva i veliki broj jakih pića.(D.M.)

 
 Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Vezane teme: