Eko akcija lovaca na veprove u bekteškom lovištu (foto)

Autor: Jelenko Topić

DSC_4730BEKTEŽ – Zanimljivo je prethodnih dana bilo u Bektežu čiji su lovca dva dana imali brojne goste. Neformalna skupina lovaca sa društvene mreže Facebook pod nazivom „Boar hunters“(Lovci na veprove) nakon virtualnog druženja unazad nekoliko mjeseci krenula je sa svojim susretima širom Hrvatske. Uz svjetski Dan planeta zemlja ekološku akciju čišćenja okoliša i lovišta imali su u Lovačkom društvu „Strijela“ u Bektežu gdje su proveli svoju akciju „Eko Slavonija“. Lovci ovog dijela Požeške kotline ugostili su ih i podržali u ovoj eko akciji, te im se pridružili, ali i osigurali dvodnevni boravak u svojim lovištima i lovačkoj kući iznad Bekteža.

– Naš život negativno djeluje i stvara posljedice  Zemlji, a ovi ljudi su svjesni da treba čuvati prirodu i okoliš, da ostane sačuvana za našu djecu i budućnost. Ideja  za ovo okupljanje je došla od nekoliko naših članova uključeni u „Boar hunters“ – kazao je Mirko Stilinović predsjednik LD „Strijela“.

Tu pod Krndijom se okupilo oko stotinu članova iz Istre, Dalmacije, te drugih krajeva, ali i iz inozemstva. Inače „Boar hunters“ okuplja  oko 700 lovaca u okrilju Hrvatskog lovačkog saveza.

 Zajednički su posadili mladi hrast i postaviti jednu spomen ploču na kojoj piše „Neka naše prijateljstvo bude čvrsto i dugovječno kao slavonski hrast“, koja će podsjeća buduće generacije na ovu akciju i druženje.

-Raspoređeni u dvije skupine očistili smo divlje deponije na području lovišta Bektežana, te prosjeke u šumama toga kraja, popravili smo i jednu porušenu čeku- kaže Zlatko Takač, jedan od predvodnika i administratora „Boar huntersa“, te najavio još ovakvih susreta u drugim dijelovima Hrvatske.

Sudionike susreta pozdravio je i predsjednik Lovačkog saveza Požeško-slavonske županije Zdravko Vujnović koji je zajedno s Hrvatskim lovačkim savezom dao potporu njihovim aktivnostima, ovoj ekološkoj akciji i ovakvom obliku druženja lovaca koji dolaze iz raznih lovačkih društava širom Hrvatske, a povezuje ih ova inicijativa i članstvo u Boar hunters grupi.

Razmijenjeni su darovi među društvima i pokroviteljima akcije, a specijalnu veliku čokoladnu tortu donijeli su članovi iz Labina, bračni par zaljubljenika u lov, prirodu, ali i slastičarstvo.

no images were found

 

Više iz kategorije