Zlato i bronca za mlade požeške krojačice i modne tehničarke: “Konkurencija je bila jaka, presretna sam što već 4.-tu godinu osvajamo 1. mjesto”

Autor: D.K.

Nižu se uspjesi učenika Obrtničke škole Požega u različitim zanimanjima. Ovoga su puta učenice Obrtničke škole zanimanja krojač i modni tehničar osvojile tri medalje na održanom državnom natjecanju „Dani odjeće, obuće i kožne galanterije 2018.“ u Zagrebu te su hvalevrijedne medalje donijele svojoj školi i kućama.

Sve je to rezultat predanog i odgovornog rada kako profesorica i mentorica tako i samih učenica.

Valentina Jekić, učenica 4. razreda modnih tehničara, osvojila je zlatnu medalju u kategoriji Modni tehničar. Njen zadatak bio je osmisliti i izraditi modnu kolekciju na unaprijed zadanu temu – Zagrebački zdenci i fontane-kontrast materijala.

Valentina Jekić

-Zadatak je bio izuzetno zahtjevan, te sam s intenzivnim pripremama krenula u siječnju. Sve počinje proučavanjem teme, zatim sam radila skice modela, izrađivala probne modela i konačne modele. Morala sam pripremiti kompletnu tehničko-tehnološku dokumentaciju, poslovni plan u kojem se predstavljam kao poduzetnica, izradila sam 3 odjevne kombinacije od pet različitih odjevnih predmeta, te prezentaciju koju sam zajedno s kolekcijom predstavila državnom povjerenstvu. Konkurencija je bila jaka, te sam presretna što sam pobijedila i tako nastavila uspjeh svojih kolegica koje su ranije sudjelovale u ovoj disciplini pa već 4.-tu godinu osvajamo 1. mjesto. Moram zahvaliti i svojim kolegicama iz razreda koje su bile dio moga tima, te svim profesorima i mentorici Jeleni Grabusin koji su me pratili u izradi zadatka – izjavila je Valentina.

Katarina Ganić

Jednako uspješna bila je i učenica Katarina Ganić, 3. razred krojača u disciplini Modna kolekcija krojača. Na temu „Zagrebački zdenci i fontane“. Katarina je izradila kolekciju od šest modela odjeće, prezentirala je pred državnim povjerenstvom i osvojila maksimalnih 100 bodova, te potvrdila kvalitetan rad i kreativnost svoje struke.

Učenica Irena Kršulj 3. razred krojača natjecala se u disciplini Krojač, te osvojila 3.mjesto.

Irena Kršulj

Moj zadatak bio je izraditi ženske hlače. Znala sam da me očekuje izrada hlača jer nam je to bila tema ove godine, međutim model koji smo vidjeli tek na natjecanju bio je složeniji i neobičan tako da izrada nije bila nimalo jednostavna, ali to je državno natjecanje pa se i očekuje složen model. Trema mi je bila stalno prisutna jer su nas članovi povjerenstva obilazili, zadržavali se pokraj nas, te mi je bilo prilično stresno, ali na kraju sam jako zadovoljna rezultatom rekla je Irena.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: