Zahvalnice dobili Drago Čavajda, HKUD Slavonija, OŠ Mladost i DVD Jakšić (foto)

Autor: D.K.

DSC_3457JAKŠIĆ – O blagdanu sv. Barbare općina Jakšić proslavila je svoj dan svečanom sjednicom Općinskog vijeća kojoj je prethodilo polaganje vijenaca za sve poginule branitelje u Domovinskom ratu i svečano euharistijsko slavlje u župnoj crkvi.

Uz roditelje i rodbinu poginulih branitelja vijenac su položili i svijeće zapalili načelnik jakšičke općine Ivica kovačević, njegov zamjenik Mile Barišić te predsjednik Općinskog vijeća Boško Obradović koji su bili nazočni i na svečanom euharstijskom slavlju u prepunoj župnoj crkvi sv. Barbare koje je u koncelebraciji desetak svećenika predvodio msgr. Antun Prpić, župnik u Starom Petrovom Selu.

Na svečanoj sjednici Općinskog vijeća uz domaćine i brojne uzvanike bili su nazočni novoizabrani zastupnici u Hrvatski sabor, Franjo Lucić, Ivan Tepeš i Pero Čorić, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević, gradonačelnici gradova Kutjeva i Lipika, Josip Budimir i Vinko Kasana, općinski načelnici Velike, Čaglina i Kaptola, Vlado Boban, Dalibor Bardač i Mile Pavičić, zamjenici gradonačelnika Požege i Pakraca Mario Pilon i Anamarija Blažević te zamjenici općinskih načelnika Brestovca i Kaptola, Jozo Buće i Josip Soudek. U goste je došao i predsjednik Udruge općina u RH Đuro Bukvić, načelnik općine Brinje Zlatko Fumić sa suradnicima uz koje su na svečanoj sjednici bili nazočni i predstavnici udruga, vatrogasaca, umirovljenika, policije, vojske i gospodarstvenici.

Načelnik općine Ivica Kovačević na početku sjednice dao je osvrt na sve aktivnosti koje je općina imala naglasivši u kojem će pravcu ići daljnji razvoj općine kako u razvojnom i materijalnom tako i u kulturnom i društvenom smislu i to sve za boljitak ljudi koji žive na području općine Jakšić.

Franjo Lucić, zastupnik u Hrvatskom saboru

Pozdravne i pohvalne riječi općinskom načelniku uputili su, predsjednik DVD-a Jakšić Stjepan Marković, koji je ujedno i predsjenik Matice umirovljenika, predsjednik Udruge općina u RH Đuro Bukvić, saborski zastupnik iz redova HSP-a AS Ivan Tepeš, požeško-slavonski župan Alojz Tomašević i saborski zastupnik Franjo Lucić.

Na kraju svečane sjednice dodijeljena su priznanja, dugogodišnjem obrtniku Dragi Čavajdi Baji, HKUD-u „Slavonija“, DVD-u Jakšić i OŠ „Mladost“.

Kratki kulturno zabavni program izveli su mališani, članovi HKUD-a Slavonija koji su nagrađeni pljeskom za svoj nastup.

no images were found

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek