Više od 60 vidovačkih župljana hodočastilo u Aljmaš i Vukovar

Autor: DK

VIDOVCI – Župljani vidovačke župe sv. Ivana Krstitelja, njih više od 60, predvođeni župnikom vlč. Brankom Šipurom jučer su hodočastili u aljmaško Svetište Gospe od Utočišta i vukovarska mjesta stradanja u Domovinskom ratu.

Svetište Gospe od Utočišta u Aljmašu datira iz davne 1704. godine i jedno je od najstarijih i najposjećenijih Gospinih Svetišta u Đakovačko-osječkoj nadbiskupiji. Smješteno je 25 kilometara istočno od Osijeka, na ušću rijeke Drave u Dunav. U Domovinskom ratu svetište je potpuno porušeno. S povratkom stanovništva ono je posvema iznova izgrađeno i Gospa od Utočišta opet okuplja oko svoga lika svoje štovatelje. Tijekom godine kroz Svetište prođe između sto i 150 tisuća hodočasnika.

Hodočasničku sv. Misu u aljmaškom Svetištu služio je vl. Branko Šipura, a sve hodočasnike je pozdravio upravitelj aljmaškog Svetišta vlč. Ante Markić koji je opisao kroz koje je ratne strahote taj kraj prošao.

Nakon boravka u Aljamšu vidovački su se hodočasnici zaputili prema Vukovaru gdje su posjetili vukovarska mjesta stradanja i spomen obilježja, na Ovčari, Memorijalni centar Domovinskog rata te Franjevački samostan i crkvu sv. Filipa i Jakova.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: