VINCELOVO U PODGORJU: Mještani sami sve pripremili, družili se i slavili-slijedi osnivanje udruge vinogradara i vinara

Autor: Jelenko Topić

Iako je Podgorje malo selo sa svega oko 300 duša njegovi mještani dobro su se potrudili kako bi proslavili blagdan Sv. Vinka – popularno Vincelovo, te tako započeli novu vinogradarsku godinu.

Mještani ovog podpapučkog sela na čelu sa inicijativnim odborom kojega predvodi Ivan Kralik sve su sami pripremili, te se okupili u središtu Podgorja ispred Vatrogasnog doma.

-Cilj nam je da se mještani okupe, zajednički slave i druže se jer takvih prilika kroz godinu nemamo tako da smo na blagdan Vincelova svi mi sami sebi gosti – kaže inicijator i prvi čovjek navedenog inicijativnog odbora Ivan Kralik, koji ovdje posjeduje šest hektara vinograda i tri hektara lješnjaka.

Tako su pripremili na otvorenom prostoru vatru gdje su se pakle kobasice i slanina, te skuhalo 80 litara čobanca koje su poslije jeli na zajedničkom ručku zajedno sa gostima među kojima je bio i načelnik općine Kaptol Mile Pavičić. Uz to skuhali su 50 litara vina, te još pripremili kupažu od vina desetak ovdašnjih vinara koji su dali ovu tekućinu za proslavu Vincelova dok su njihove supruge donijele niz odabranih vrsta domaćih kolača.

Župnik vetovačke župe Dražen Akmačić blagoslovio je vinograde i vinare tog sela, a tu je bio i njegov prethodnik umirovljeni župnik Tomo Mrnjec koji je došao posjetiti bivše župljane.

Za dobro raspoloženje pobrinula se tročlana glazbena skupina Miki music iz Virovitice, a veselje je potrajalo do kasnih noćnih sati.

[FAG id=271148]

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek