Vinarije Kutjevo, Galić, Krauthaker i Kitanović mogu uskladištiti dio svojih vina radi uravnoteženja ponude i potražnje na tržištu

Autor: D.K.

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju objavila je sredinom lipnja ove godine Javni poziv za provedbu mjera Destilacija vina u kriznim slučajevima i Potpora za krizno skladištenje vina iz Nacionalnog programa pomoći sektoru vina za razdoblje od 2019. do 2023. godine.
Cilj mjere Potpora za krizno skladištenje vina je je potaknuti proizvođače vina da dio količina vina zadrže u skladištu i ne stavljaju ga na tržište čime se uravnotežuje ponuda i potražnja, a ujedno se dijelom pokrivaju novostvoreni troškovi vezani uz takvo skladištenje vina koji u redovnim uvjetima ne bi postojali.

Razdoblje skladištenja započelo je 29. lipnja 2021. godine, a aktivnosti vezane uz skladištenje trebaju biti dovršene do 27. kolovoza  ove godine. Rok za podnošenje Zahtjeva za isplatu je 31. kolovoza 2021. godine.

S područja Požeštine utvrđena kvota vina za skladištenje Kutjeva d.d. iznosi 757 tisuća litara, tvrtke Galić d.o.o. 22.350 litara, zatim Vinogradarstva i vinarstva Kitanović iz Brestovca 6.534 litre, te tvrtke Krauthaker d.o.o. 96,6 tisuća litara.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek