Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Velički stadion jedini je kod nas u manjem mjestu koji ima UEFA licencu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Velički stadion jedini je kod nas u manjem mjestu koji ima UEFA licencu Požega.eu | Velički stadion jedini je kod nas u manjem mjestu koji ima UEFA licencu

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Grad Požega značajno ulaže u izgradnju stadiona i objekata za potrebe nogometaša Slavonije. Srušeni su i uklanjaju ostatci stadiona izgrađenog 1953., kojega je olujno nevrijeme u lipnju prošle godine znatno oštetilo pogotovo tribinu da bi ubrzo bilo zaključeno da se zgrada više ne može koristiti. Od kraja prošle godine tada traje gradnja nove tribine, kao i uređenje nogometnog terena što će stajati oko devet milijuna kuna.

Malo je poznato da u našoj zemlji ima nekoliko malih općina i mjesta koji imaju bolje stadione od većine hrvatskih gradova.

Najbolji je zasigurno primjer Velika, koja ima manje od dvije tisuće stanovnika, a cijela općina 4,5 tisuće žitelja. Kako je poznato prije dva desetljeća privatnom investicijom je izgrađen i otvoren jedan od najboljih stadiona u nas. Taj objekt kapaciteta gledališta osam tisuća ima čak licencu UEFA-e!

Tadašnji velički nogometni klub Kamen Ingrad se u kratkom roku iz županijske lige popeo na vrh domaćeg nogometa plasiravši se u 1. HNL, gdje je igrao šest sezona i zauzimao dobar plasman, a igrao je čak i na europskoj razini 2003. godine kada je Kupu UEFA-e ugostio  veliki njemački klub "Schalke 04" iz Gelsenkirchena. Bilo je to na ponos cijelog kraja.

Veličke općinske vlasti su pokušavale stadion prodati ili dati u zakup Hrvatskom nogometnom savezu za pripreme njihovih reprezentativnih selekcija no za to u Kući nogometa nije bilo sluha iako je u to vrijeme na njenom čelnom mjestu sjedio Slavonac Davor Šuker!

Taj klub danas nažalost ne postoji, a tradiciju veličkog nogometa, započetog 1929. godine nastavlja NK Papuk kako se ranije zvao klub iz toga mjesta. Recimo na kraju da Velika među rijetkima u požeškom kraju ima objavljenu knjigu o povijesti nogometa. To je prvi klub sa takvim izdanjem, a objavili su ga 1979. godine kada je NK Papuk slavio pola stoljeća rada.



Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.