Vatrogasna mladež Požeško-slavonske županije dobro se uključuje u sve aktivnosti

Autor: DK

VATROGASNA ZAJEDNICA ŽUPANIJE BILA DOMAĆIN SJEDNICE SAVJETA MLADIH NA DRŽAVNOJ RAZINI

POŽEGA – Izvješće o radu 23. kampa vatrogasne mladeži u Fažani, priprema seminara za voditelja mladeži u Fažani, te organizacija osposobljavanja predavača za te seminare  – dio su tema o kojima se raspravljalo na sjednici Savjeta mladih Hrvatske vatrogasne zajednice(HVZ) kojemu je u objektu „Zlatni Lug“ bila domaćin požeška Županijska vatrogasna zajednica, a okupio je predsjednike savjeta iz svih županija.

Sudionike je na početku skupa pozdravio zamjenik požeško-slavonskog župana za gospodarstvo Željko Jakopović istakavši plodan rad ovdašnje vatrogasne organizacije.

-Rad s mladima u vatrogastvu ima dugu tradiciju uključujući dobrovoljna vatrogasna društva što pokazuje i odaziv mladeži na natjecanja i ljetni kamp u Fažani- kazao je Milivoj Taslak, predsjednik Savjeta mladih HVZ, te posebno pohvalio vatrogastvo Požeško-slavonske županije i njihovog čelnika Marka Ašenbrenera jer se uključuju u sve aktivnosti potvrđujući to dobrim odazivom.

U ovoj godini program rada Kampa vatrogasne mladeži održan je u jedanaest smjena od po sedam dana, počevši od 18. lipnja do 03. rujna, a boravilo je 1.425 pripadnika mladeži, njihovih voditelja, zapovjednika i zamjenika zapovjednika Kampa. Sudionici Kampa došli su iz 16 vatrogasnih zajednica županija i grada Zagreba, te iz  PGD Šinkov Turn (Slovenija) s 9 članova. Iz 11 vatrogasnih zajednica županija povećan je broj sudionika,  4 zajednice županija smanjile su broj sudionika, dok je 1 vatrogasna zajednica imala isti broj sudionika kako slijedi.

-Naša Vatrogasna zajednica ulaže ogroman trud u radu s mladima, osjeća se pad broja članova u manjim sredinama, a  pojedina vatrogasna društva uključuju mlade iz okolnih naselja – kazao je Marko Ašenbrener, predsjednik Savjeta mladih VZ Požeško-slavonske županije i dodao da zajednica, kao i DVD-i rad mladih stimuliraju kroz pokriće različitih troškova tijekom provedbe vatrogasnih aktivnosti.

Foto: D. Mirković

Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: