VATROGASCI POŽEGE : Dobro je što zajedno na požare izlaze dragovoljci i pripadnici javne postrojbe /FOTOGALERIJA/

Autor: D.K.

POŽEGA – Na redovnoj 144. izvještajnoj skupštini Dobrovoljnog vatrogasnog društva Požega prihvaćena su izvješća o radu u prošloj godini, te donijeti planovi za 2019. godinu.

-Zajedno sa pripadnicima Javne vatrogasne postrojbe(većina su članovi DVD-a) imali smo 359 intervencija od kojih 74 požara i 160 tehničkih intervencija,a u tomu je sudjelovalo 327 vatrogasaca i 60 vozila pri čemu je utrošeno gotovo 1600 radnih sati- kazao je u izvješću o radu zapovjednik Nikica Luladžić, te dodao da društvo broji 146 članova od čega je više od 50 djece i pripadnika mladeži koji su se posebno istakli osvojivši prvo mjesto na županijskom natjecanju, kao i na međunarodnom natjecanju mladih vatrogasaca RH i Slovenije.

Zahvaljujući osposobljavanju imaju izuzetno mnogo dočasnika,časnika i ispitanih vatrogasaca uključujući za pojedine specijalnosti pa su im za završenu obuku uručena priznanja.Društvo se uključuje u aktivnosti grada,bili su na dislokaciji na Jadranu, mladež u kampu u Fažani,a nabavili su dio osobne i skupne opreme.

-Nastavljamo ovakvim radom osobito u preventivi,osposobljavanju i radu sa mladeži, pomlađivanju i omasovljenju društva,održavanju vježbi i natjecanja, a plan je nabava kombija- istakao je u programu rada predsjednik DVD Požega Branko Polanc. On je pozdravio brojne goste skupštine.

-Vi izlažete svoj život čuvajući druge živote, zaslužujete mnogo, ponosni smo na vas, a dok imate ovoliko mladih puno ste napravili pri čemu je vidljivo da imate sposobnosti i vrlina da naš grad bude bolji i ljepši- istakao je gradonačelnik Požege Darko Puljašić i dodao da je dobro kada na intervencije zajedno izlaze članovi DVD-a i JVP,te najavio kupovinu cisterne i navalnog vozila.Tvrdi da moramo cijeniti čovjeka jer vatrogasci rade za sve nas pogotovo kada je u pitanju sigurnost ljudi i imovine.

-Samozatajno radite,imate izuzetne rezultate,idete na sve ugroze,a mladež se potvrdila uspjesima i pobjedama – kazao je u pozdravnoj riječi Željko Petrović, predsjednik VZ županije i potpredsjednik HVZ.

Skup su pozdravili zapovjednik VZ Požeštine Josip Svoboda, zapovjednik Vatrogasnog centra Požega Zdenko Mautner i predstavnik bratskog DVD Topusko,a nazočio je Željko Obradović, izaslanik požeško-slavonskog župana.

Ž. Petrović, Z. Mautner, te Josip Ugrin, županijski vatrogasni zapovjednik i Šimun Miletić, predsjednik VZ grada Požege uručili su brojna odličja članovima DVD Požega. HVZ je Spomenicu Vatrogasni veteran dodijelila Branku Polancu, spomenicu za 50 godina u vatrogastvu dobio je Tomislav Ivanišević, za 30 godina Juraj Zelić,  zatim Vatrogasnu plamenicu Danko Ćuže, srebrnu medalju Josip Jurić, brončanu plamenicu Igor Đimoti, Marijan Krvarić, Antonio Matić, Emilio Šimurda i Sebastijan Galiot, dok su brončane medalje primili Toni Čičak, Dino Kakuk, Mato Mandić, Renato Matić, Matej Mihalinec, Boris Mihić, Franjo Rehak, Mario Rosman, Bernardica Šarić, Željko Tomljenović, Goran Vidaković i Josip Žmire. Spomenice za 10 godina u vatrogastvu pripale su Tomislavu Kesiću, Josipu Luciću, Mirku Matiću i Goranu Vidaković, a statue vatrogasca dobili su pripadnici mladeži Matej Suljić, Domagoj Paprić, Antonio Čiko, Filip Bošnjak, Josip Pavlović, Luka Brus, Kristijan Seljaković, Helena i Melita Lašak, te Dora Pipek i Iva Salajić.

Nakon radnog dijela skupštine nastupio je sastav „Papageno band“ iz Požege.


Foto: D. Mirković [FAG id=241364]

 

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88