Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Valentinovski izlet planinara Sokolovca na predjel Mališćak /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Valentinovski izlet planinara Sokolovca na predjel Mališćak /FOTOGALERIJA/ Požega.eu | Valentinovski izlet planinara Sokolovca na predjel Mališćak /FOTOGALERIJA/

PRIJE 2 GODINE
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Po tradiciji članovi Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac iz Požege su organizirali Valentinovski izlet na Mališćak. Izlet je okupio tridesetak članova koji su se okupili na požeškom željezničkom kolodvoru. Potom su krenuli put Velike, a kod crkve SV. Augustina je započeo pohod.

Planinare je put vodio prekrasnim  stazama Papuka prema brdu Pliš gdje je bila kartak stanka kako bi svi željni prekrasnih pogleda na Požeštinu mogli uživati. Uz nekoliko većih uspona obasjani prekrasnim suncem vesela planinarska družina našla je vrijeme i za smijeh, te pjesmu koji su bili prisutni tijekom cijelog izleta.

Poslije gotovo dva sata hodanja planinari su došli do svoga cilja, a to je Planinarsko sklonište Mališćak na Papuku.Tu su se duže zadržali kako bi ispekli na dvije vatre ono što su ponijeli u naprtnjačama. Na rasporedu su bile slavonske delecije sa štapa kojima nisu mogli odoljeti ni oni koji su bili trenutno na nekoj od brojnih dijeta. Sve se zalijevalo s pokojom čašicom tradicionalnih pića našega kraja.

Iznenađenjima nije bilo kraja jer su se prije nastavka pohoda svi osladili pravom Valentinovskom čokoladnom tortom od višanja što jevrhunac izletničkog doživljaja. Siti, veseli i s pjesmom na usnama planinari su krenuli osvojiti vrh Mališćaka na 734 metara nadmorske visine. Na vrhu su se pružali prekrasni pogledi s drvene piramide koji su za lijepog vremena ostavljali sve 

bez daha.

Preko Turjaka vesela planinarska družina je krenula prema svojim automobilima. Vodiči ovog prekrasnog izleta su bili Dragan Davidović i Predrag Livak. Još jednom se pokazalo da planinare vole ovakve tradicionalne izlete a posebno ovaj Valentinovski koji šalje poruke ljubavi, tolerancije i dobrih vibracija svima koji ga već godinama pohode.





























Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo