Uz šest priredbi Udruga Put širi u Ruševu aktivnosti oko rasadnika starih sorti u suradnji sa stručnjacima požeškog Veleučilišta /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Udruga građana “Put, istina i život” iz Ruševa održala je redovitu godišnju izvještajnu skupštinu u prostorijama mjesnog vatrogasnog doma. Predsjednica Udruge Put Andrijana Plavi pozdravila je sudionike.

Podnijeto je i jednoglasno usvojeno izvješće o radu za proteklu godinu koja je za ovu udrugu  prilično uspješna i sadržajna, budući da su na prostoru općine Čaglin organizirali čak šest manifestacija, pri čemu se ističu Forum demokracije (znanstveno-politički skup na kojem je izlagalo čak troje doktora znanosti), Iššijada (natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša) i Diljska gljivarijada (druženje gljivara), uz brojne druge aktivnosti.

Istim tempom planiraju nastaviti i u ovoj godini. Prema usvojenom ambicioznom planu rada slijedi ponovno organiziranje više manifestacija na području djelovanja, a planiraju proširiti aktivnosti oko rasadnika starih sorti, projekta koji je prošle godine započet u suradnji s Veleučilištem u Požegi.

Skupštini su se pozdravnim govorom obratili požeško-slavonski dožupan Željko Jakopović i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, koji su pohvalili aktivnosti Udruge Put i obećali nastavak davanja potpore u njenom radu. U ovoj prigodi Jakopović se osvrnuo na brojna ulaganja u čaglinskom kraju koja su dovršena ili još traju, a žiteljima Čaglina i okoline donijet će pomake u društvenom standardu i poboljšanjima uvjeta života. Nastavak suradnje, ponajprije u vezi aktivnosti oko rasadnika starih sorti, potvrdio je i pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi mr.sc. Josip Mesić.

Za sve prisutne Udruga Put priredila je domjenak, a veselo druženje nastavilo se uz glazbeni duo Slavko Marić-Nikica Oberan do kasnih noćnih sati.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: