Uz šest priredbi Udruga Put širi u Ruševu aktivnosti oko rasadnika starih sorti u suradnji sa stručnjacima požeškog Veleučilišta /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Udruga građana “Put, istina i život” iz Ruševa održala je redovitu godišnju izvještajnu skupštinu u prostorijama mjesnog vatrogasnog doma. Predsjednica Udruge Put Andrijana Plavi pozdravila je sudionike.

Podnijeto je i jednoglasno usvojeno izvješće o radu za proteklu godinu koja je za ovu udrugu  prilično uspješna i sadržajna, budući da su na prostoru općine Čaglin organizirali čak šest manifestacija, pri čemu se ističu Forum demokracije (znanstveno-politički skup na kojem je izlagalo čak troje doktora znanosti), Iššijada (natjecanje u kuhanju pilećeg paprikaša) i Diljska gljivarijada (druženje gljivara), uz brojne druge aktivnosti.

Istim tempom planiraju nastaviti i u ovoj godini. Prema usvojenom ambicioznom planu rada slijedi ponovno organiziranje više manifestacija na području djelovanja, a planiraju proširiti aktivnosti oko rasadnika starih sorti, projekta koji je prošle godine započet u suradnji s Veleučilištem u Požegi.

Skupštini su se pozdravnim govorom obratili požeško-slavonski dožupan Željko Jakopović i načelnik općine Čaglin Dalibor Bardač, koji su pohvalili aktivnosti Udruge Put i obećali nastavak davanja potpore u njenom radu. U ovoj prigodi Jakopović se osvrnuo na brojna ulaganja u čaglinskom kraju koja su dovršena ili još traju, a žiteljima Čaglina i okoline donijet će pomake u društvenom standardu i poboljšanjima uvjeta života. Nastavak suradnje, ponajprije u vezi aktivnosti oko rasadnika starih sorti, potvrdio je i pročelnik Poljoprivrednog odjela Veleučilišta u Požegi mr.sc. Josip Mesić.

Za sve prisutne Udruga Put priredila je domjenak, a veselo druženje nastavilo se uz glazbeni duo Slavko Marić-Nikica Oberan do kasnih noćnih sati.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88