Utvrđeno više od 50 prekršaja nepropisne brzine, vozač u Pleternici zaradio kaznu od dvije tisuće kuna

Autor: DK

POŽEGA – Jučerašnja akcija policijskih službenika na području Policijske uprave koji su u suradnji sa službenicima PU osječko-baranjske i PU brodsko-posavske provodili pojačane aktivnosti nadzora brzine kretanja vozila rezultirala je sa 58 utvrđenih prometnih prekršaja od kojih se 53 odnose na prekršaje nepropisne brzine.

-Za istaknuti je prekršaj prekoračenja brzine u naseljenom mjestu, u Pleternici u Ulici bana Josipa Jelačića, gdje je vozač osobnog automobila postigao brzinu od čak 110 km/h (ograničenje na brzinu od 50 km/h) za što je Zakonom o sigurnosti prometa na cestama propisana novčana kazna od 2.000 kuna – navodi se izvješću Policijske uprave požeško-slavonske kojeg je potpisala glasnogovornica Ivana Radić koja dodaje kako je najveća utvrđena brzina zabilježena je van naselja gdje je vozač osobnog automobila upravljao brzinom od 152 km/h (ograničenje na brzinu do 90 km/h) i to na državnoj cesti DC-49 između mjesta Ratkovica i Dragovci, za koji je prekršaj zakonom predviđena kazna u iznosu od 1.000 kuna.

Iz PU požeško-slavonske ističu kako je zanimljivo i prekoračenje brzine teretnog vozila u naseljenom mjestu u kojem se vozač teretnog automobila kretao brzinom 99 km/h u Jakšiću u Kolodvorskoj ulici.

Glasnogovornica PU Ivana Radića najavila je provođenje pojačanih aktivnosti nadzora teretnih automobila i autobusa u razdoblju od 25. do 31. srpnja 2016. godine.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: