Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Srebrna plaketa Obiteljskom gospodarstvu Vlade Švarca iz Kaptola za kukuruznu silažu

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Srebrna plaketa Obiteljskom gospodarstvu Vlade Švarca iz Kaptola za kukuruznu silažu Požega.eu | Srebrna plaketa Obiteljskom gospodarstvu Vlade Švarca iz Kaptola za kukuruznu silažu

Srebrna plaketa Obiteljskom gospodarstvu Vlade Švarca iz Kaptola za svoju kukuruznu silažu

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: Jelenko Topić

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Objavljeni su rezultati i uručene nagrade pobjednicima 7. natjecanja u kvaliteti kukuruzne silaže u našoj zemlji. U Hrvatskoj agenciji za poljoprivredu i hranu, odnosno njihovom Centru za kontrolu kvalitete stočarskih proizvoda u Križevcima, dodijeljeno je 17 nagrada od kojih četiri zlatne, osam srebrnih i pet brončanih plaketa za kvalitetu kukuruzne silaže.
Među nagrađenim proizvođačima ove stočne hrane na sedmom mjestu sa 89 bodova od stotinu mogućih je silaža spravljena na Obiteljskom poljoprivrednom gospodarstvu Vlade Švarca iz Kaptola pa mu je pripala srebrna plaketa. Najbolju silažu ima tvrtka Ena iz Gundinaca sa 92 boda. Nagrađeni proizvođači dolaze iz 10 različitih županija od Slavonije, preko središnje do sjeverozapadne Hrvatske. 
U ovogodišnjem natjecanju sudjelovalo 12 županija koje su financirale laboratorijska ispitivanja kvalitete silaže za više od 270 gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka.
Po 25 uzoraka pristiglo je iz Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Zagrebačke, Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske, Varaždinske, Brodsko-posavske, Međimurske i Krapinsko-zagorske županije, dok je 20 prikupljeno u Požeško-slavonskoj i Virovitičko-podravskoj te 10 Istarskoj županiji. 
Projekt ima za cilj podići razinu svijesti proizvođača mlijeka o potrebi kontrole kvalitete stočne hrane, u ovom slučaju kukuruzne silaže kao osnovnog krmiva u obroku mliječnih krava na većini gospodarstava koja se bave proizvodnjom mlijeka. Stručnjaci ističu da je pravilno organizirana hranidba, temeljena na uravnoteženom obroku, jedan je od osnovnih preduvjeta za osiguranje dobrog zdravlja i maksimalne proizvodnje domaćih životinja.


Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo