Uređuju svoj dom i igrališta na predjelu Grbavica, a svi radovi na dobrovoljnoj osnovi

Autor: Jelenko Topić

PLETERNICA – Udruga za sport i rekreaciju „Grbavica“ iz Pleternice sa više od 80 članova s pleterničkog područja provodi kontinuirano niz aktivnosti među kojima su u javnosti najpoznatije one vezane uz obilježavanje obljetnice stradanja sugrađanina branitelja Predraga Marketanovića, pripadnika „Tigrova“ uključujući poznati malonogometni turnir njemu u čast.

Na lokaciji Grbavice u tzv. Ivanindvorskom naselju imaju zemljište sa nekoliko sportskih terena, a tu je prije desetak godina počela izgradnja njihovog društvenog doma površine veće od stotinu četvornih metara.

Mario Karmišević, predsjednik udruge „Grbavica“

-Uz potporu grada Pleternice zgrada je legalizirana, a grad i sponzori nam kupuju potreban građevinski materijal, kojega naši članovi, među kojima ima i majstora različitih struka, na dragovoljnoj osnovi ugrađuju jer težimo završetku i opremanju objekta – kaže nam Mario Karmišević, predsjednik udruge „Grbavica“.

Lanjske godine su uveli električnu energiju u zgradu, a sada uređuju njenu unutrašnjost.

-Putem Zaklade za razvoj civilnog društva proveli smo projekt sa Norveškom fondacijom, te gradom Pleternicom iz sredstava solidarnosti Europske unije u vrijednosti od 16 tisuća kuna u sklopu kojega smo postavili betonski stol za stolni tenis na otvorenom prostoru, te izgradili boćalište – kaže u nastavku Karmišević dodavši da su organizirali jednu zabavnu večer u Pleternici s ciljem prikupljanja novca za aktivnosti udruge, a dovršetkom svoga doma nastavit će organizirati slične priredbe i druge sadržaje.

Taj prostor će koristiti članovi i sumještani za različite potrebe uključujući obiteljske svečanosti.

Udruga „Grbavica“ tu planira izgraditi još sportskih terena, kao i postaviti ljuljačke i druga igrala za mališane ovog dijela Pleternice.

Uz sve to treba pohvaliti njihovu suradnju sa srodnim udrugama „Tomo Perić“ iz Buka i „Branko Drinovac Lega“ iz Bresnice.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: