U prigodi međunarodnog priznanja RH gradonačelnik Požege Darko Puljašić sastao se s braniteljima – istinskim prijateljima

Autor: DK

Obilježavanje 27. obljetnice međunarodnog priznanja Republike Hrvatske i 21. obljetnice mirne reintegracije hrvatskog Podunavlja gradonačelnik Požege Darko Puljašić upriličio je prijem za predstavnike braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Požege.

Gradonačelnik Puljašić je sve koji su se odazvali pozdravio i naglasio kako je današnji upisan zlatnim slovima u hrvatsku povijest te da su svi naši prethodnici stoljećima sanjali državu

-Na današnji dan je Republika Hrvatska međunarodno priznata zahvaljujući vama braniteljima. Upravo vi ste oni do kojih najviše držimo, no nažalost puno branitelja, braniteljica, djece, muževa, nije više s nama, a sudjelovali su u Domovinskom ratu. To je sjajna priča koju ne smijemo nikada zaboraviti i na nju moramo biti ponosni. Na taj dio naše povijesti nitko i nikada ne smije baciti trunku bilo kakve sumnje. U tom trenutku je napravljeno ono najbolje, najhrabrije što se moglo da bi mi Hrvati dobili svoju državu. Stoga vam hvala što ste bili aktivni sudionici i sudjelovali u stvaranju stoljetnih snova rekao je gradonačelnik Puljašić naglašavajući kako će grad Požega uvijek zajedno sa svima njima zajedno raditi na promicanju i čuvanju od zaborava Domovinski rat koji se mora posebno prezentirati mladima koji tek dolaze da shvate što se tada moralo odraditi da bi danas imali svoju slobodu i nezavisnost.

-To vrijeme ponosa i slave i vi branitelji morate pisati i isticati, jer ako nije napisano, popraćeno fotografijama i činjenicama, za sto godina neće se znati ništa o tome, netko drugi pisat će povijest – dodao je Puljašić.

Skupu se obratio bivši predsjednik Koordinacije udruga branitelja umirovljeni brigadir Krešimir Pavelić, koji je istakao da je grad Požega prijatelj branitelja i partner na braniteljskim projektima.

-Braniteljskih udruga kažu da ima puno, no svaka udruga ima svoje specifičnosti i pokriva jednu od braniteljskih populacija. Problem je što se još uvijek nisu riješila prava pripadnika Narodne zaštite. Smatram da se premalo vodi briga da se zapošljavaju djeca poginulih branitelja i djeca branitelja, a tu bi svi zajedno trebali stati u obrani tog prava branitelja – rekao je Pavelić.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »