Tradicionalni Božićni sajam u organizaciji zadruge Pčelica požeške Kanižlićeve škole /FOTO/

Autor: DK

POŽEGA- Petu godinu za redom učenici i nastavnici požeške Osnovne škole “Antuna Kanižlića” organizirali su tradicionalni Božićni sajam u školskom dvorištu kojeg je nositelj školska zadruga Pčelica. Sajam ima za cilj prikupiti sredstva za učenike slabijeg imovnog stanja kako bi im se uljepšali blagdani ali i omogućio odlazak na izlete ekskurzije i sl.

Renata Marinić nastavnica tehničke kulture i voditeljica sajma

-Sajam već postaje tradicija. Učenici i nastavnici radili su kako bi pomogli djeci slabijeg imovnog stanja za lakše sudjelovanje u školskim projektima poput izleta, škole u prirodi i ekskurzija. Na taj način, ne samo da potičemo humanost i empatiju naših učenika nego ih učimo i poduzetništvu, učimo ih da  ne čekaju da netko drugi riješi njihove probleme već da se sami uhvate u koštac s njima – rekle je Renata Marinić nastavnica tehničke kulture i voditeljica sajma. Dodala je i kako u svakom razredu ima bar po jedan učenik kojem je potrebna pomoć.

Uz roditelje, bake i djedove na sajmu su bili i požeški gradonačelnik Vedran Neferović, njegov zamjenik Darko Puljašić te pročelnica Županijskog odjela u društvene djelatnosti dr.sc. Vesna Vlašić. 

Djeca su uživala, u pjesmi igri i plesu kojeg su izvodili mješoviti dječji zbor i recitatorske grupe.  

Sajam je otvorio požeški gradonačelnik Vedran Neferović koji je naglasio kako je lijepo kada djeca od najmlađe dobi stječu osjećaj za pomoć onima koji možda nemaju sve ono što bi im njihovo okruženje trebalo pružiti.

-Škola s ovakvima projektima pokazuje da se već od najranije dobi kroz školske aktivnosti može pomoći i prikupiti sredstva te osjetiti onu ljudsku bliskost i potrebu pomaganja onima koji imaju manje ili su u nevolji – naglasio je gradonačelnik Vedan Neferović.

Komentiraj: