Tamburašice koje sviraju rock i klasiku

ČAGLIN – Među rijetkim ženskim tamburaškim sastavima u nas su „Hrvatice“ tako da Požeška kotlina uz „Garavuše“ stalno ima dva takva sastava. „Hrvatice“ čine šest mladih djevojaka koje vole svirati tamburu, a to su započele u orkestrima svojih osnovnih škola.

-Četiri djevojke su iz čaglinskog kraja, te po jedna iz Brodskog Drenovca i Nove Kapele, a zajedno sviraju gotovo tri godine – kaže  njihov umjetnički voditelj Robert Vojvodić Bekrija, koji vodi i veliki tamburaški orkestar, a u njemu među ostalima sviraju i ove vesele djevojke. Nedavno su u objektu „Zlatni lug“ za TV Superton Poljoprivredne televizije snimile više pjesama kioje se sada mogu pogledati i na internetu, kao i nastup orkestra „Bekrija“.

Repertoar im je bogat, a uz tamburaške pjesme vole i sviraju rock i pop glazbu, te dio klasične glazbe. Sada uz redovne probe i vježbanje za nastupe, kojih dosta imaju u ovome kraju, pripremaju snimanje svoje prve autorske pjesme s kojom se namjeravaju predstaviti publici i široj javnosti nja predstojećem festivalu „Zlatni glas zlatne doline 2016.“ koji će se održati u Kaptolu 13. svibnja.

0 Comment