Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sudac Damir Ronko napušta Općinski sud u Požegi - imenovan je za suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Sudac Damir Ronko napušta Općinski sud u Požegi - imenovan je za suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu Požega.eu | Sudac Damir Ronko napušta Općinski sud u Požegi - imenovan je za suca Županijskog suda u Slavonskom Brodu

PRIJE 2 TJEDNA
TEKST: D. Krstanović

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Na današnjoj sjednici Državnog sudbenog vijeća za nove suce Županijskog suda u Slavonskom Brodu, u Kazneni odjel, imenovano je troje sudaca, dvoje iz Općinskog suda u Slavonskom Brodu, Vedran Pavelić i Silvija Sajfert, među kojima je i aktualni predsjednik Općinskog suda u Požegi Damir Ronko. Slobodno se može reći da Županijski sud u Slavonskom Brodu dobiva ozbiljno pojačanje s troje iskusnih sudaca koji su duži niz godina radili na kaznenim predmetima u svojim općinskim sudovima.
Za suce Županijskog suda u Slavonskom Brodu na natječaj se javilo šest kandidata koji su se kandidirali za tri mjesta.
Prvi na listi prvenstva kandidata i prema ocjeni o obnašanju sudačke dužnosti (137) i prema bodovima ostvarenim na razgovoru pred članovima Državnog sudbenog vijeća (16,25) bio je Vedran Pavelić, još uvijek aktualni sudac Općinskog suda u Slavonskom Brodu koji je u konačnici imao ukupno 153,25 bodova.
Druga na listi prema ukupnom broju bodova (150,25) je bila Silivija Sajfert, također još uvijek sutkinja Općinskog suda u Slavonskom Brodu, koja je dobila ocjenu 132 koja uključuje obnašanje dosadašnje sudačke dužnosti, a 18,25 bodova ostvarenih na razgovoru.
Damir Ronko dobio je ocjenu 131 koja uključuje obnašanje dosadašnje sudačke dužnosti, a 15,38 bodova ostvarenih na razgovoru s članovima Državnog sudbenog vijeća. Iz navedenog proizlazi da je imao 146,38 ukupni broj bodova.
Što se tiče kandidatkinje Darije Previšić, aktualne zamjenice Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu, ona je dobila ocjenu 141 za obnašanje dosadašnje državno-odvjetničke dužnosti, a ostvarila je 8,5 bodova na razgovoru s članovima Državnog sudbenog vijeća.
Predrag Prevolšek, aktualni zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Slavonskom Brodu, je ostvario ukupno 132,5 bodova, 123 za obnašanje dosadašnje državno-odvjetničke dužnosti i 9,5 na razgovoru s članovima Državnog sudbenog vijeća.
Iako se prijavio na natječaj, na razgovor pred Državnim sudbenim vijećem se nije pojavio aktualni zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Požegi Vlado Novak.Ocijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

POŽEGA VREMENSKA PROGNOZA
Izdvojeno
Novo