Tamburaši kaptolačke škole nastupili na Tamburica festu u Novom Sadu /FOTO/

Autor: Jelenko Topić

Članovi Tamburaškog orkestra Osnovne škole Vilima Korajca iz Kaptola sudjelovali su proteklih  dana godine na poznatom Tamburica festu u Novom Sadu. Izvodili su program zajedno s još šest dječjih tamburaških orkestara.

– Tamburaški orkestar Malih 100 tamburaša tj. djeca iz sedam dječjih orkestara započeli su suradnju u dječjem tamburaškom kampu Mostovi prijateljstva u vojvođanskom Ravnom Selu ove godine – kaže voditelj orkestra Tihomir Šmitpeter.

Orkestar 100 malih tamburaša činili su dječji tamburaški orkestri: Mali tamburaši iz Sonte, zatim dječji tamburaški orkestri KUD-a Sveti Sava iz Crepaje, KUD-a Mladost iz Futoga, KUD-a Žetva iz Kucure, Bisernica iz Šapca i Čuperak iz Ravnog Sela, te Tamburaški orkestar OŠ Vilima Korajca. Cijeli orkestar izveo je 25 minuta programa, a njime su dirigirali Emilija Pušić iz Novog Sada i Tihomir Šmitpeter iz Kaptola. Uz orkestar je nastupio i vokalni solista Karlo Pranjić iz Kaptola.

U sklopu navedenog programa predstavile su se i mlade djevojke iz ženskog tamburaškog sastava Liberta iz Kaptola. Uz oduševljenje svih članova orkestra i voditelje djeca su bila oduševljena i jedva su čekala izvesti naučene skladbe na tako velikoj tamburaškoj pozornici. Za djecu je to zaista bio impresivan dojam i prekrasno iskustvo.

Nakon nastupa malih 100 tamburaša uslijedio je koncert orkestra Zarni Jolj (Zlatni potok), ansambla narodne  muzike Republike Komi(Rusija) i velikog ciganskog orkestra 100 violina iz Budimpešte poznatog pod nazivom Budapest Gypsy Symphony Orchestar iz Mađarske. Prije  nastupa  na festivalu mališani iz Kaptola su posjetili nekoliko kulturnih znamenitosti Novog Sada i Petovaradina.

[FGAL id=258175]

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: