Svadbena zvona u Kutjevu: Sklopljen prvi gay brak u Požeško-slavonskoj županiji

Autor: D.K.

Daleko od očiju javnosti, u intimnoj ceremoniji, sklopljen je prvi istospolni, odnosno gay brak na području Požeško-slavonske županije.

Dvojica mladića ovih su dana stala u gradu Kutjevu pred tamošnjeg matičara i jedan drugome točno u podne rekli svoje sudbonosno “DA” te i službeno postali partneri u istospolnom braku. Kutjevačkom matičaru s dugogodišnjim radnim iskustvom ovo je prvi istospolni brak kojem je svjedočio.

U većim gradovima RH i zemljama EU istospolni su brakovi prihvatljivi i gotovo svakodnevica, no u ruralnim krajevima poput Požeško-slavonske županije, grada Kutjeva, drugih gradova i općina takvi brakovi još uvijek nailaze na veliko zanimanje, ali i neprihvaćanje.

U povijesti će tako ostati zapisano kako je prvi istospolni brak u Požeško-slavonskoj županiji sklopljen u gradu Kutjevu, a vjenčali su se 47-godišnjak i 32-godišnjak koji žive u čaglinskom kraju.

Ostaje nam nepoznanica jesu li svoje sudbonosno “DA” pred matičarom i svojim kumama izrekli u novouređenoj Gradskoj vijećnici grada Kutjeva ili prostorijama matičnog ureda. No, taj podatak zasigurno je manje važan od onog da su dvojica muškaraca odlučili ozakoniti svoju vezu unatoč činjenici da žive u sredini u kojoj će ih zasigurno mnogi gledati ispod oka.

(Foto: Ilustracija)

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88