Požega.eu
Promjena teme
Prijava
Pretraži Požega.eu

Sportski, raspjevani i gurmanski vikend u Pleternici je iza nas, a slijedi najveći konjički turnir u Hrvatskoj

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prijavite se da možete ocijeniti članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prilagodba teksta
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED
Požega.eu | Sportski, raspjevani i gurmanski vikend u Pleternici je iza nas, a slijedi najveći konjički turnir u Hrvatskoj Požega.eu | Sportski, raspjevani i gurmanski vikend u Pleternici je iza nas, a slijedi najveći konjički turnir u Hrvatskoj

PRIJE 2 GODINE
TEKST: D.K.

Prilagodba teksta ▼
VELIČINA SLOVA
RAZMAK IZMEĐU SLOVA
RAZMAK IZMEĐU RIJEČI
PRORED

Tijekom petka i subote održan je KUP Grada Pleternice na kojem je nastupilo svih osam nogometnih klubova s područja Grada. Napeto je bilo do samog finala, a potpuno zasluženo pehar premijernog pobjednika Kupa Grada Pleternice putuje u Kuzmicu.

Značajan broj sudionika i posjetitelja okupio se u subotu na 15. po redu Fišijadi koja je prerasla pojedinačno natjecanje i pretvorila se u timska okupljanja udruga i društava iz naše županije, ali i šire.

Miris fiša širio se uz Orljavu, a pripremljeno je čak 100 pola šarana na rašljama više nego lani i sve su se rasprodale u rekordnom roku.

Nedjeljno jutro započelo je otvorenjem tradicionalnog šahovskog turnira u sportskoj dvorani koji je okupio gotovo 60 šahista iz šest županija.U nedjelju popodne ulicama grada je prošetalo preko 400 sudionika Lidasa, a na Trgu bećarca nastupilo je 15 kulturno umjetničkih društava iz Republike Hrvatske i Bosne i Hercegovine, što ovoj smotri daje međunarodni karakter.

– Smotra folklora vrhunac je naših lipanjskih dana. Dan je to kada izvlačimo iz ormara sve ono najljepše i najbolje što imamo i da naše običaje prikažemo ovdje na Trgu bećarca. Imamo KUD-ova iz cijele Hrvatske i iz BiH, ukupno njih 15, koji predstavljaju svoje krajeve. Gledali smo da imamo različit program i različite nastupe tako da našim posjetiteljima bude što zanimljivije, rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Šećer na kraju bio je spektakularan koncert požeškog dijela orkestra 100 tamburaša koji je izveo najljepše pjesme i skladbe Šokačke rapsodije.Manifestacije je popratio i Sajam rukotvorina i lokalnih proizvoda na Trgu bećarca.

– Svaka naša manifestacija popraćena je određenim sajmom, gdje naše udruge s područja Grada Pleternice prezentiraju ono što rade tijekom godine i ovdje imaju priliku pokazati ono što najbolje znaju, nadodala je gradonačelnica.

Dugogodišnji trud i nove, ovogodišnje investicije, lansirale su pleternički Međunarodni konjički turnir na tron u Hrvatskoj, ali i u top 5 zaprežnih turnira u svijetu.

Čak 50 vozača iz 8 zemalja dolazi ove godine od 24. do 26. lipnja u Pleternicu. Tako će posjetitelji moći vidjeti vozače iz Amerike, Luksemburga, Slovenije, Italije, Mađarske, Srbije, Hrvatske i Austrije.Uz sami turnir Konjički klub Pleternica je pripremio i bogat program za sve uzraste, ali po prvi put i atraktivnu noćnu vožnju jedinstvenu u svijetu.

– Mi smo izuzetno zadovoljni rastom turnira, svake godine se broj vozača povećava, ali i sve kvalitetniji vozači dolaze. Već dugi niz godina smo kvalifikacijski turnir za Svjetsko prvenstvo i zbog toga uvijek imamo odlične sudce. Ove godine iz Španjolske, Nizozemske i Francuske, istaknuo je Ivica Katić, predsjednik KK Pleternica.

Kako navode iz kluba svi posjetitelji će moći koristiti besplatnu igraonicu za djecu s napuhancima, obići bogati sajam, pogledati zanimljivo natjecanje kroz sva tri dana, ali i okusiti bogatu gastro ponudu na samom hipodromu.

Zlatna Slavonija poziva vas da posjetite ovaj jedinstveni događaj u Hrvatskoj i uživate u vožnjama ponajboljih svjetskih vozača.

Petak:

16:00 – 21:00 Sajam16:00 – 20:00 Besplatna igraonica za djecu sa napuhancima16:00 Besplatna radionica za djecu s glinom16:00 – 20:00 Besplatno jahanje za djecu17:00 – 21:00 Vožnja turističkim vlakićem17:00 “Nemaš pojma grizlijane”, predstava za djecu18:00 Goran Vinčić, stand up komičar19:00 TS Zlatna dolina20:00 Stjepan Jeršek Štef20:00 Noćna trka dvoprega

Subota:

12:00 Maratonska utakmica16:00 – 21:00 Sajam16:00 – 20:00 Besplatna igraonica za djecu sa napuhancima16:00 Besplatna radionica za djecu s glinom16:00 – 20:00 Besplatno jahanje za djecu17:00 – 21:00 Vožnja turističkim vlakićem19:00 TS Zlatna Dolina Nedjelja:

10:00 Vožnja preciznosti10:00 – 14:00 Besplatna igraonica za djecu sa napuhancima10:00 – 14:00 Besplatno jahanje za djecu Izvor: turistickeprice.hrOcijenite članak

Prijavite se da možete ocijeniti ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.

Prijavite se da možete komentirati ovaj članak. Ako još niste registrirani, registrirajte se ovdje.