SOCIJALNA SAMOPOSLUGA MORA OPSTATI: Mladi socijaldemokrati donirali financijska sredstva

Autor: DK

POŽEGA –  Ulažu se maksimalni napori kako se ne bi prekinuo rad požeške Socijalne samoposluge koja djeluje u sastavu udruge Svitak. Svesrdno se zalaže i Forum mladih GO SDP-a Požega koji je donirao udruzi financijska sredstva kako u naredna tri mjeseca ne bi bio upitan rad samoposluge, a financijska sredstva su prvenstveno potrebna za najma prostora i plaćanje režijskih troškova. Na primopredaji današnje donacije uz predstavnike požeškog Foruma mladih bili su nazočni i čelnici SDP-a, Marijan Cesarik i Zdravko Ronko, predsjednici požeške i požeško-slavonske organizacije.

Socijalna samoposluga otvorena je u sklopu jednogodišnjeg projekta “Obiteljska košarica – dajem osmijeh, primam radost” koji je pokrenula udruga Svitak u partnerstvu sa Centrom za socijalnu skrb u kolovozu prošle godine.

-Cilj projekta koji je financiralo Ministarstvo socijalne politike i mladih u vrijednosti 175 tisuća kuna bio je smanjiti stopu rizika od socijalne isključenosti socijalno osjetljivih skupina s područja grada Požege, a korisnici socijalne samoposluge uglavnom su bili korisnici zajamčene minimalne naknade Centra  za socijalnu skrb, pri čemu je riječ uglavnom o obiteljima s djecom. U socijalnoj samoposluzi je 150 redovitih korisnika primalo osnovne namirnice, a nedavno su darovani i besplatni školski ruksaci i pernice djeci iz tih obitelji. Po završetku ovog projekta, kandidiran je novi projekt kojim će rad socijalne samoposluge biti proširen na šire područje Požeštine, ali djelovanje je u poteškoćama jer treba premostiti razdoblje do odobravanja sredstava po novom projektu. Stoga je ova donacija mladih socijaldemokrata više no dobrodošla, rekla je ovom prilikom predsjednica Udruge Svitak Margareta Krajnović i naglasila kako je današnjom donacijom osiguran ostanak u sadašnjim prostorima iz najmanje tri mjeseca te da je dobra vijest da je novi projekt već predan i kandidiran.

Zdravko Ronko, predsjednik požeško-slavonskog SDP-a

-Socijalna samoposluga našla se između dva projekta. Predstavili su nam problem i zaključili smo da je njihova inicijativa i akcija koju Svitak provodi nešto izrazito vrijedno za našu zajednicu i smatrali smo da ne smijemo propustiti priliku da pomognemo. Organizirali smo akciju prikupljanja sredstava za pomoć Socijalnoj samoposluzi ali odlučili smo se tome pristupiti na način na prvo među  našim članovima, simpatizerima i partnerima prikupimo sredstva kako bi tek dobili legitimitet tražiti ostale građane te fizičke i pravne osobe da doniraju – rekao je predsjednik Foruma mladih GO SDP Požega Luka Samardžija.

Predsjednik požeško-slavonskog SDP-a Zdravko Ronko rekao je kako u je lijepo vidjeti u ovom sve bešćutnijem svijetu da mladi ljudi pokušavaju pomoći svojim sugrađanima koji se nalaze u teškoj situaciji.

 

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: