Sastali se Hercegovci i Slavonci: Tamburaši Dukati iz Širokog Brijega prvi inozemni gosti stigli na „Zlatni glas zlatne doline 2019.“ u Kaptol – družili se sa mladim kolegama De Gotho /FOTO/

Autor: D.K.

Najbolji uvod u ovogodišnji 45. Festival tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline 2019.“, koji se večeras od 20.30 sati održava u dvorani Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu, je dolazak njegovih sudionika, pogotovo onih izvan granica naše države.

To su ovaj puta bili članovi tamburaškog sastava Dukati iz Širokog Brijega koji su na taj način slobodno se može reći ušli u povijest festivala jer su prvi stigli pred tu priredbu, te su prespavali u Kaptolu.

Večer prije družili su se sa načelnikom općine Kaptol Milom Pavičićem i drugim ljudima iz organizacije festivala među kojima je bio i koordinator festivalskog programa Jelenko Topić, te predsjednik Gradskog vijeća Kutjeva Ivica Ribičić, a tu su se našli mladi tamburaši De Gotho iz Kutjeva s namjerom da sve razvesele.

Tako je i bilo, a tijekom večeri oba sastava zasvirala su zajedno pozivajući putem facebooka gledatelje na festival, gdje je ulaz slobodan. Posebna zanimljivost bila je da su hercegovački tamburaši zapjevali slavonsku pjesmu Ćaća, a pak Slavonci njihovu To je moja Hercegovina ili poznatiju pod nazivom Kamen, krš i maslina.

Druženje je potrajalo do kasnih sati u Akademiji graševine u Venju kod Anđelka Ledića, vlasnik Bistroa Ledić i istoimenog cateringa u Požegi.

A Dukati će večeras u Kaptolu zapjevati svoju novu pjesmu Šešir za koju je glazbu napisao njihov član Božo Bole  Zovko, tekst požeški Ličanin Branimir Mikić, te aranžman Branimir Jovanovac sin Šime Jovanovca koji je gost večeri na festivalu. Ovi pitomi i veseli Hercegovci su se pohvalili nastupima na Melodijama Mostara i Etnofestu u Neumu, a ovo im je prvi festival izvan njihove zemlje gdje će se predstaviti širokom krugu gledatelja u dvorani i putem petnaestak televizija u RH i susjednim zemljama.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »