Ruševo dobiva svoje suvenire dio kojih je vezan uz tamošnje priredbe Udruge „Put-istina i život“

Autor: Jelenko Topić

-Ruševo je dobilo i mali suvenir kako bi se što više prezentiralo široj javnosti  mišljenja smo da će ih i to izvuci iz zaborava, te pridonijeti opstanku u Ruševu – poruka je koju nam je ovih dana poslao umirovljeni  danski poduzetnik hrvatskih korijena(rođen u Trenkovu) Kruno Kaić, koji je proteklih tridesetak godina učinio puno koraka za razvoj Zlatne doline dajući često i svoj novac, te tako inicira neke projekte u svome zavičaju.

U posljednje vrijeme djelujući kao savjetnik Udruge „Put – istina i život“ u Ruševu Kaić nastoji unaprijediti svakodnevni život i doprinijeti razvoju istočnog dijela Požeške kotline.

Kako je poznato on je zajedno sa skupinom mladih Ruševljana osnovao navedenu udrugu kroz koju organiziraju brojne manifestacije dovodeći ovdje izletnike i turiste. Tako imaju planinarske pohode kroz obilježene staze Dilj gore ka Sovskom jezeru, susrete pjesnika i gljivara, gastronomsku priredbu „Išijada“ i drugo, a proteklog proljeća tu je bio zapažen stručni skup pod nazivom Forum demokracije koji bi trebao biti tradicionalan.

Upravo za taj skup imali su poseban suvenir šalicu sa logotipom „Golden Valey Croatia“, a taj naziv postaje brand pod kojim se na strana tržišta nastoje plasirati proizvodi ratara i voćara ovog kraja.

Ruševljani sada imaju i suvenir, te idejna rješenja za još nekoliko prepoznatljivih proizvoda. Na njima su fotografije i crteži đerma, bunara, crkve, buduće galerija  umjetnina, te druge znamenitosti toga mjesta.

Komentiraj: