Roditelji pomogli djeci u uređenju “Vrta Božje ljubavi” (foto)

Autor: D.K.

20151119_115708POŽEGA – Još uvijek lijepe dane iskoristili su, uz pomoć svojih roditelja i jedne bake, mali vrtlari, učenici Katoličke osnovne škole u Požegi, kako bi uredili vrt iz kojeg već nekoliko godina ubiru plodove svoga rada.

Podsjetimo, Katolička osnovna škola u Požegi dobila je na korištenje dio zemljišta za obrađivanje u dvorištu Sestara Milosrdnica kojeg su nazvali “Vrt Božje ljubavi”. Uz vodstvo učiteljice Lucije Lucić, koja je nositeljica projekta, učenici od 1. do 4. razreda pravi su vrtlari kojima je veliko zadovoljstvo kada vide kako im se njihov trud isplatio.

Svojim marljivim ručicama djeca se trude i zalažu kako bi pripremili zemlju da bude što kvalitetnija za ono što će biti posađeno u njoj. Do sada se njihov rad pokazao uspješnim jer uspijevaju na kvalitetnom i bogatom urodu.

Danas su djeca pripremali zemlju za sadnju raznih plodova. Dosadašnji urod koji se ubere predaje se u školsku kuhinju u kojoj vrijedni kuhari pripreme izvrsna jela od povrća, a radost je veća što svi znaju o kakvom se povrću radi odnosno da je ono zdravo i ne zagađeno. Svi proizvodi se organski uzgajaju pazeći na suživot biljaka, a sadnjom ljekovitog bilja među gredicama žele se zaštiti biljke od nametnika kako bi se što bolje potaknuo rast povrtlarskih kultura.

Ostajemo u uvjerenju da je zemlja dobro pripremljena i da će, kada se zasade povrtlarske kulture, iz nje izaći kvalitetan i bogat urod.

no images were found

 

Više iz kategorije