Prvi pucanj je ugodan i lijep osjećaj

ČAGLIN – Među kandidatima za polaganje lovačkog ispita u Požegi, kojega je kao i obuku organizirao Lovački savez Požeško-slavonske županije, bio je i 20-godišnji poljoprivredni tehničar Ivan Abramović iz Čaglina.

-Zavolio sam lov i boravak u prirodi,posebno u šumi, još kao dijete jer mi je djed Zdenko bio lovac u ovdašnjem lovačkom društvu, otac mi je sudionik Domovinskog rata, a sa roditeljima često boravim na ribnjaku kojega posjedujemo – kaže nam Ivan koji je uspješno savladao nastavu po programu Hrvatskog lovačkog saveza, te položio ispit za lovca pred Ispitnim povjerenstvom požeškog saveza.

Ivan nije bio na odsluženju vojnog roka tako da se nije ranije susretao sa oružjem, pa su mu kroz ovu obuku to prva iskustva.

-Cijela obuka mi je dobro došla, dobio sam puno novih saznanja, pa mi je sve išlo bez ikakvih poteškoća – nastavlja mlađahni Abramović. Zajedno sa još dvadesetak kandidata za lovce i lovočuvare u ovom kraju praktični dio nastave odradio je na lovačkom strelištu u Bzenici kraj Pleternice.

-Lijep je i izuzetno ugodan osjećaj kada ispališ prvi pucanj- ponosno priča Ivan i dodaje da je na strelištu stekao prva iskustva sa lovačkim oružjem počevši od rastavljanja pa do sastavljanja i čišćenja, te naposlijetku punjenja oružja i pucanja iz njega. To su mu ostali nezaboravni doživljaji, a iskustvo predavača ovdje je došlo do punog izražaja kada su svoja znanja i dugogodišnje aktivnosti prenosili na mlađe naraštaje koji naslijeđuju sadašnje generacije lovaca u društvima požeškog kraja.

Kako nam je Ivan Abramović na kraju rekao uključit će se uskoro u rad Lovačkog društva „Vidra“ u svome Čaglinu kako bi nastavio stopama svoga djeda.

0 Comment

Send a Comment