Provale, te predaja bombe i streljiva

Autor: Požega.EU

Iz policijskog rokovnika 2POŽEGA – Proteklog dana policijski službenici su na području PU Požeško-slavonske zabilježili slijedeća zbivanja:

            DVIJE PROVALE

U razdoblju od 1. do 27. kolovoza u mjestu Šeovica (Slavonska ulica) nepoznati počinitelj (ili više njih) je provalio u kuću u vlasništvu 49-godišnjaka prilikom čega je otuđio razne predmete.

U razdoblju 26./27. kolovoza 2015. godine u mjestu Radovanci provaljeno je u kuću u vlasništvu 59-godišnjaka prilikom čega su otuđeni razni predmeti.

Policijski službenici tragaju za nepoznatim počiniteljima protiv kojih slijedi kaznena prijava.

          PREDANI BOMBA I STRELJIVO

U četvrtak 27. kolovoza 2015. godine na području grada Požege osoba koja je zatražila da ostane anonimna predala je policijskim službenicima jednu ručnu bombu te 25 komada streljiva koji su izuzeti i pohranjeni u prostorije policije do uništenja.

Policija napominje da je još uvijek u tijeku akcija „Manje oružja – manje tragedija“ za sigurniju budućnost bez oružja te da građani bez sankcija mogu predati oružje i eksplozivna sredstva ukoliko ih nedozvoljeno posjeduju i na taj način će učinit svoj dom sigurnijim, a možda će time i spasiti nečiji život. Bitno je da građani sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 te sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilnoj odjeći i vozilom bez policijskih obilježja.

Više iz kategorije