Prof. dr. sc. Željko Glavić uskoro na čelu županijskog HDZ-a: Očekuje ga nimalo lagan zadatak – vratiti jedinstvo u stranku

POŽEGA – U tijeku su intenzivne pripreme za unutarstranačke izbore u požeško-slavonskom HDZ-u koji je raspušten u listopadu prošle godine. Tada je za povjerenika imenovan prof.dr.sc. Željko Glavić koji će prema svemu sudeći biti jedini kandidat za predsjednika Županijskog odbora HDZ-a Požeško-slavonske županije. Datum izbora za predsjednika je 25.veljače 2018. godine dok će se izbori za novi Županijski odbor održati 5.ožujka.

Neslužbeno doznajemo da je na sjednici povjerenstva požeško-slavonskog HDZ-a aktualni povjerenik prof.dr.sc. Željko Glavić dobio jednoglasnu potporu da bude kandidat, a povjerenstvo čine svi gradonačelnici i načelnici općina s područja Požeško-slavonske županije. Sjednica povjerenstva na kojoj se razgovaralo o održavanju unutarstranačkih izbora i kandidatu bila je proširena i na njoj su bili i predsjednici zajednica utemeljitelja, mladih te zajednice žena.

– Glasovat će se u središtima općina i gradova Požeško-slavonske županije. Izbori za predsjednika provode se po načelu jedan član – jedan glas. Ukoliko bude više kandidata, onda se eventualni drugi krug može održati 4. ožujka, jer se izbori za novi Županijski odbor HDZ-a održavaju 5. ožujka. Na te izbore pristupaju samo izabrani delegati Općinskih i Gradskih odbora HDZ-a koji su izabrani na mandat od 4 godine. Oni će na svojoj sjednici izabrati dopredsjednike, tajnika i ostale funkcije koje predviđa Statut ŽO HDZ-a Požeško-slavonske županije. Svi članovi stranke mogu se kandidirati za funkciju predsjednika ako svojoj kandidaturi prilože određeni broj potpisa članova HDZ-a koji podupiru njihovu kandidaturu – rekao nam je u razgovoru prof.dr.sc. Željko Glavić dodajući kako će se broj članova ŽO HDZ-a odrediti na sljedećoj sjednici povjerenstva te da će se sastojati od predstavnika svih općina, gradova i predstavnika zajednica formiranih u HDZ-u.

Neslužbeno doznajemo da aktualni povjerenik prof. Glavić uživa veliko povjerenje same središnjice HDZ-a i potporu predsjednika Andreja Plenkovića. Upravo se od prof. Glavića očekuje da konsolidira stranku i pomalo, htjeli to neki priznati ili ne, pomalo narušene odnose među članovima, čelnicima gradskih i općinskih organizacija pa i među gradonačelnicima i načelnicima općina. Sve to naizgled je sjajno, ali bolji poznavatelji političkih (ne)prilika jako dobro prepoznaju klimu unutar stranke.

0 Comment