Prijem predstavnika braniteljskih udruga u Gradskoj kući

Autor: Požega Portal

POŽEGA – Na današnji dan 1992. godine Republiku Hrvatsku međunarodno je priznalo dvanaest zemalja tadašnje Europske zajednice. Članicama Zajednice istoga dana istom odlukom pridružile su se Austrija, Bugarska, Kanada, Mađarska, Malta, Poljska i Švicarska. Prva država koja je priznala Hrvatsku bio je Island koji je ovu odluku donio još 19. prosinca 1991. Isti dan takvu odluku donijela je i Njemačka, ali je odluka stupila na snagu 15. siječnja, danom priznanja i ostalih članica EZ-a. Međunarodno priznanje Hrvatske dva dana prije Europske zajednice objavila je Sveta stolica što baš u tom vremenu i nije bilo uobičajeno da Vatikan bude među prvima u priznanju nove držae. Dan prije,14. siječnja Republiku Hrvatsku priznao je i San Marino.

U znak sjećanja na međunarodno priznanje RH gradonačelnik Požege Vedran Neferović sa svojim zamjenicima Marijom Pilonom i Darkom Puljašićem upriličio je prijam svih predstavnika udruga proisteklih iz Domovinskog rata uz koje je bio i novoimenovani savjetnik gradonačelnika Neferovića za branitelje brigadir HV-a u mirovini Željko Kalić.

-S današnjim datumom vjerojatno vas veže puno uspomena. Sigurno je da u današnje vrijeme, vrijednosti koje ste ostvarili, uz sve žrtve i patnju koju ste prošli zajedno sa svojim suborcima, ne možemo ostaviti po strani na vjetrometini dnevno političkih zbivanja. Važno je da se ovakvi dani uvijek obilježe, ne samo s vama, već i drugima, posebno mladim generacijama. – u pozdravnom govoru je pozdravio sve nazočne gradonačelnik Neferović koji je sve pozvao da se uključe aktivno u život grada Požege, kako bi znanjem i iskustvom bili korisni i od pomoći svojim sugrađanima.

Nazočnima se obratio savjetnik gradonačelnika za branitelje Željko Kalić te se zahvalio na ukazanoj časti da bude savjetnik te je pozvao se članove svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata na suradnju.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: