Prigodom obilježavanja 25. obljetnice vojno-redarstvene akcije “Bljesak” požeško-slavonski župan Alojz Tomašević položio vijenac i zapalio svijeće na Trgu 123. brigade /FOTO/

Autor: D.K.

Dužnu počast odao je svim poginulim braniteljima koji su sudjelovali u vojno-redarstvenoj akciji “Bljesak” i položili svoje živote u oslobađanju Zapadne slavonije požeško-slavonski župan Alojz Tomašević sa zamjenicima Vedranom Neferovićem i Željkom Jakopovićem.

U toj prigodi župan Tomašević koji je i sam bio sudionik brojnih vojnih operacija čestitao je svim hrvatskim braniteljima i stanovnicima Republike Hrvatske 25. obljetnicu vojno redarstvene akcije “Bljesak”.

-Prije 25. godina odlukom predsjednika Tuđmana, hrvatska vojska i hrvatska policija oslobodili su više od petsto četvornih kilometara bitnog prostora za razvoj Slavonije, gospodarstva i povezivanje naših županija. Ovo je bio povratak hrvatskom narodu, povratak onoga ponosa 91. godine, želje za neovisnošću i slobode Domovine – rekao je župan Tomašević dodajući kako je “Bljesak” pokazao da je hrvatska vojska spremna za nastavak operacija i Olujom osloboditi Domovinu Hrvatsku u cijelosti.

-Ponosan sam što sam sudionik i 91. godine, početka Domovinskog rata u našoj županiji, te završetka rata oslobađanjem zapadne Slavonije, što je bila poruka pobunjenicima da će Hrvatska biti slobodna. Također, ovo je bila poruka i Europskoj uniji i zahvala svima onima koji su nas priznali 92. godine i onima koji su sumnjali da će Hrvatska opstati. Ona je opstala i 25. godina nakon toga mi obilježavamo veličanstvenu vojnu operaciju u malo drugačijim uvjetima, trenutno vodimo još jednu bitku sa pandemijom i moramo također izaći na drugom kraju kao pobjednici – zaključio je Alojz Tomašević požeško-slavonski župan.

Više iz kategorije

 

Uvjeti korištenja | Politika privatnosti i kolačići (EU) | Oglašavanje | Impressum

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva
Josipa Jurja Strossmayera 341,
31000 Osijek

Javnost info d.o.o. za usluge informacijskog društva Josipa Jurja Strossmayera 341, 31000 Osijek