Preminuo Ivan Baretić iz Vidovaca, dugogodišnji društveni aktivista toga sela, te nekadašnji politički i sindikalni čelnik na regionalnoj razini

Autor: Jelenko Topić

Dugogodišnji društveni aktivista u Vidovcima, te politički i sindikalni čelnik u bivšoj općini Požega, te na razini regije Slavonija i Baranja Ivan Baretić umro je nakon duge bolesti u 85. godini života.

Rođen je 30. siječnja 1935. godine u Viškovcima. Nakon školovanja dugi niz godina radio je kao majstor u Industriji modne konfekcije „Sloga“ u Požegi, te kasnije rukovoditelj u tom poduzeću.

Najveći dio života živio je u Vidovcima gdje se angažirao u ondašnjoj mjesnoj zajednici i nogometnom klubu „Dinamo“, kojima je bio i predsjednik, a najveći doprinos dao je izgradnji sportskih objekata i komunalija u tom prigradskom naselju.

Sedamdesetih i osamdesetih godina bio je čelnik ondašnje političke partije za općinu Požega, te kasnije za područje Slavonije i Baranje, te je bio i na visokim dužnostima sindikata.

Poznat je kao društveni i jednostavan čovjek, uvijek pristupačan ljudima, a volio je svoj kraj dajući doprinos njegovu napretku.

Sahrane posmrtnih ostataka Ivana Baretića bit će u srijedu 12. kolovoza na mjesnom groblju u Vidovcima s početkom u 17 sati.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »