Predsjednik i nadalje Josip Fajdić, potpredsjednici Ferdinand Troha i Tomislav Sertić

Autor: Jelenko Topić

_MG_3636 (Small)POŽEGA/SKENDEROVCI – Izborna  skupština Ličkog zavičajnog društva„Vila Velebita“ iz Požege održana je na prostorima OPG „Boić“ u Skenderovcima, a nazočili su gradonačelnik Požege Vedran Neferović, zamjenik požeško-slavonskog župana Ferdinand Troha, predsjednik Gradskog vijeća Nino Smolčić, te predstavnici ličkih zavičajnih udruga iz Sl. Broda i Zagreba.

Skupštinu je otvorio dosadašnji predsjednik društva (od osnutka!) prof.dr.sc. Josip Fajdić upoznavši nazočne članove skupštine sa novim Statutom koji je usklađen s novim Zakonom o udrugama RH kao i sa poslovnikom Skupštine.

Nakon razrješnice dosadašnjem rukovodstvu izabran je novi Izvršni odbor od 15 članova na čelu kojega je ponovo izabran dr. Fajdić. Zamjenik i prvi dopredsjednik društva je Tomislav Sertić, drugi dopredsjednik je Ferdinand Troha, tajnica društva je prof. Mirjana Javora, rizničar je Mirko Stilinović, blagajnik Josip Jurković i domarka Ana Pleša. Ostali članovi izvršnog odbora su Milan Janžić, dr. Ivan Ceranić, Nino Smolčić, Ivan Zoričić, Josip Biondić, Gabrijel Strakoš, Slavko Rončević i Ivo Bušić.

Izabran je Nadzorni odbor na čelu kojega je ing. Ante Kolić, a ostala dva člana su Branko Živković i Ante Starčević. Likvidator udruge je Mirko Stilinović.

Predsjednik „Vile Velebita“ dr Fajdić je iznio detaljnu kronologiju aktivnosti društva sa svim sekcijama u proteklom četverogodišnjem razdoblju u kojem je održano oko 30 koncerata u inozemstvu i u Hrvatskoj, zatim desetak recentnih likovnih izložbi, a promovirano je desetak naslova autora poznatih sveučilišnih profesora, diplomata, kao i autora sakralne provenijencije. Izgrađen je most suradnje i prijateljstva s brojnim udrugama sličnog profila i sa KUD-ovima u Mađarskoj, Austriji, Švicarskoj, Sloveniji, Vojvodini, BiH i Boki Kotorskoj.

Društvo je snimilo dva dokumentarna filma o Lici i Ličanima u Slavoniji kojima je autor predsjednik društva, a na osnovu ranije izdane monografije istog autora.

Zahvaljujući razumijevanju gradskih vlasti društvo je dobilo i o vlastitom trošku adaptiralo nove prostorije u ulici Stjepana Radića 3, koje su konačno primjerene potrebama mješovitog pjevačkog zbora i orkestra društva, kao i za ostale segmente društvenog rada.

I ovom prigodom kroz pozdravne riječi zamjenika župana Ferdinanda Trohe potvrđena je od ranije poznata činjenica da je „Vila Velebita“ apsolutno najbolje organizirana udruga u Požeškoj županiji i gradu Požegi, a taj epitet nosi i među zavičajnim udrugama u Hrvatskoj.

U planovima za naredno razdoblje, novi (stari) predsjednik je izrazio želje i nadanja da će društvo sa svim svojim sekcijama u najmanju ruku ostati na istoj razini kao i do sada, čime bi zadržali ulogu važnog čimbenika u kreiranju kulturnog života grada i županije.

Zbog jasne koncepcije rada, uređenosti odnosa unutar udruge, korektnog odnosa sa gradskim i županijskim strukturama vlasti, te izvanrednog odnosa s pojedincima i tvrtkama sponzorima, u Udrugu je u posljednje četiri godine pristupilo 9 novih članova, a samo na ovoj skupštini primljeno ih je 6.

Nakon završetka službenog dijela nastavljeno je cjelodnevno druženje u prirodi uz glazbu sastava „Nehajski bećari“.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: