POZNAT DATUM; „Zlatni glas zlatne doline 2020.“ bit će 8. svibnja

Autor: Jelenko Topić

Utvrđen je termin održavanja Festivala tamburaških pjesama „Zlatni glas zlatne doline“ iduće godine u Kaptolu.

Organizatori tradicionalnog 46. festivala predvođeni općinom Kaptol dogovorili su datum održavanja te priredbe, a bit će to u petak 8. svibnja iduće godine. Kao i ranijih deset godina premijerno će biti izvedeno dvadesetak novih pjesama pisanih za taj festival, a nastupit će brojni pjevači i tamburaški  sastavi s područja Hrvatske, Srbije(Vojvodine), te Bosne i Hercegovine.

Načelnik općine Kaptol Mile Pavičić kaže da se još dogovara objedinjavanje više kaptolačkih priredbi uz festivalski dan o čemu će se uskoro znati više detalja, a dodaje da ga posebno raduje podizanje razine festivala što podrazumijeva uključivanje izvođača izvan Hrvatske, kao i preseljenje priredbe u školsku sportsku dvoranu. Sve to prepoznaju i sponzori koji se potporom uključuju u organizaciju festivala čiji su troškovi zbog više razine ove godine poprilično povećani.

Natječaj za nove pjesme raspisan je odmah nakon ovogodišnjeg festivala, a studijske snimke novih još neobjavljenih pjesama u izvođenju vokalnih solista, tamburaških sastava i pjevačkih skupina izvođači, autori ili tonski studiji trebaju slati do kraja ožujka na adresu: Udruga za glazbu i pisanu riječ “Pan press” Požega, Vučjak 9 ili e-mailom na jelenko.topic@poljoprivredna.tv

Većina požeških medija su medijski pokrovitelj festivala, te još dvadesetak televizija u ove tri države koje redovno, čak i višekratno, emitiraju snimke festivalskog programa.

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: