Požeško-slavonska županija ove godine daje novčanu potporu za niz priredbi

Autor: Jelenko Topić

Više od 70 tisuća kuna iz ovogodišnjeg proračuna Požeško-slavonska će županija izdvojiti za različite kulturne programe. Po iznosu prednjači Ogranak Matice hrvatske u Požegi koji će dobiti ukupno 25 tisuća kuna, a time će se sufinancirati njihove dvije manifestacije Vinum et poeta tj. Večer vina i poezije, te Dani Matice hrvatske.

Očuvanje kulturne baštine Like i Slavonije naziv je programa Ličkog zavičajnog društva Vila Velebita iz Požege za koji je predviđen novčani iznos od sedam tisuća kuna.

Društvo Sveti Grgur u sklopu kojega djeluje povijesna postrojba Požeška građanska straža dobit će osam tisuća kuna za aktivnosti uz Grgurevo, te nastupe postrojbe.

Nešto manji iznos, točnije šest tisuća kuna pripast će još jednoj povijesnoj postrojbi i to Gradskoj straži Požega, a novac će utrošiti za Mimohod u Vukovaru, te nabavu odora i instrumenata.   

Zanimljivo da među onima koji će dobiti potporu ove godine nema najpoznatije i najreprezentativnije povijesne postrojbe Trenkovi panduri. Nije izvjesno jesu li se kandidirali za ova sredstva, a poznato je da oni imaju dugu tradiciju i najbolju međunarodnu reputaciju!

Udruga zavičajnih pisaca i slikara Požeško-slavonske županije Matko Peić dobit će ove godine

tri tisuće kuna za program Zeleno-plava ikavica.

Tri nositelja programa u pleterničkom kraju dobit će također potporu, a tu su Grad Pleternica, Javna ustanova Pleternica i tamošnje Društvo Naša djeca. Riječ je o potpori za Dječji tjedan u Pleternici, promidžbene aktivnosti smotre folklora Lidas i Utrku mladih bećara i snaša, koja je novi program.

Pored ovoga novčanu pomoć za dva programa dobit će Gradska knjižnica i Muzej grada Pakraca, a ukupan iznos je deset tisuća kuna.

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88