Požeška policija dosljedno provodi kontrole kretanja ljudi unatoč snijegu i hladnoći /FOTO/

Autor: DK

Od noćas je na snazi Odluka Stožera civilne zaštite RH, donijeta 23. ožujka, o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u našoj zemlji, a pripadnici Policijske uprave Požeško-slavonske od ranih jutarnjih sati stalno obavljaju kontrole. Tako je bilo i u Brestovcu gdje su radili punom parom.

Za tu potrebu policajci su angažirani na ključnim punktovima izlaza iz Požege i to na državnim cestama koje vode prema susjednim županijama. Taj zadatak oni dosljedno obavljaju unatoč jutrošnjem snijegu i niskim temperaturama.

blank
Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske

-Dana 23. ožujka na snagu je stupila Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta i stalnog boravka u RH. Sukladno Odluci, ovisno o okolnostima, građani moraju nabaviti propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta odnosno stalnog boravišta od nadležnih tijela. Policijski službenici kontroliraju putnike te provjeravaju imaju li kod sebe propusnice za ulazak i izlazak s područja prebivališta i stalnog boravišta. Punktovi su postavljeni u suradnji sa susjednim policijskim upravama kako bi bilo pokriveno cijelo područje, a isto tako policijski službenici provode i nadzor Odluke na području cijele PU. Stožeri civilne zaštite na području gradova i općina naše županije nadležni su za izdavanje propusnica, te je na njihovim web stranicama objavljen obrazac zahtjeva u kojemu građani trebaju obrazložiti potrebu za izdavanjem propusnice – rekla je Nikolina Janković, glasnogovornica Policijske uprave požeško-slavonske dodajući kako su uz stožere civilne zaštite, za izdavanje pojedinih vrsta propusnica nadležne su odgovorne osobe u pravnoj osobi i liječnici obiteljske medicine.

-Također policijski službenici kontinuirano provode kontrolu osoba koje se nalaze u samoizolaciji. Na području naše PU do sada  smo evidentirali 71 dojavu građana i utvrdili 19 mjera kršenja samoizolacije o čemu smo obavijestili Državni inspektorat radi poduzimanja daljnjih mjera- zaključila je Nikolina Janković.  

Foto: Marko Krstanović

blank
Flickr Album Gallery Powered By: WP Frank
close

Prijavi se na tjedni Newsletter!

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Translate »
Postavke kolačića