Potreban je dogovor, a ne da se istoga dana održavaju dvije priredbe u susjednim mjestima

Autor: Jelenko Topić

VETOVO –Održana je 4. Izvještajnoj skupštini Udruge vinogradara i vinara „Veteri castra“u Vetovu na kojoj su uz članove nazočili predstavnici ostalih udruga toga sela. Rad skupštine još su pozdravili Ferdinand Novak, predsjednik Udruge vinara „Vinokap“ iz Kaptola, Vlado Krauthaker, predsjednik udruge „Graševina Croatica“ i Ivan Grgić, predsjednik „Kutjevačkih vinara“ izrazivši spremnost na daljnju suradnju sa vetovačkim vinarima.

Na skupštini je bio nazočan i kutjevački gradonačelnik Josip Budimir koji je uputio čestike na kvalitetnom radu kroz ove četiri godine.

Josip Budimir, gradonačelnik Kutjeva

-I kada bi želio uputiti neku kritiku na rad vaše udruge za to ne pronalazim nikakvo uporište. Mogu izreći samo riječi pohvale za sve ono što radite. Krajem 2013. godine počelo je djelovanje vaše udruge, a toliko ste toga u tolikom kratkom vremenu napravili da vam mnoge druge slične udruge mogu pozavidjeti. Kod vas je jako dobro vidljiva složnost i baš zato što ste složni zato i uspjevate u svim vašim aktivnostima posebice u organizaciji stručnih skupova i manifestacija s kojima se i ja kao gradonačelnik ponosim. Uz složnost krasi vas još jedna velika vrlina, a to je samozatajnost i skromnost. Šutite i radite, ali nemojte misliti da sav taj vaš trud i rad nije zapažen i prepoznat. Kao gradonačelnik i mlad čovjek sve jako dobro vidim. Da ne ispadne da nekoga sad prozivam ali moram reći da vi niste od onih koji od grada Kutjeva traže nešto previše i nemoguće. I ono što tražite slobodno mogu reći da je skromno. I sami ste svjesni situacije u kojoj se nalazila gradska blagajna našeg grada. Sada smo što se toga tiče malo prodisali. Brojne smo financijske probleme riješili kao i dugogodišnji problem sa Turističkom zajednicom – rekao je gradonačelnik Budimir dodajući kako se obvezujem da će biti još više uz njih i da će ih još intenzivnije pratiti kroz sve njihove aktivnosti.

Branko Jakobović, predsjednik Udruge vetovačkih vinara

-Organizirali smo priredbu „Vincelovo“ sa oko 1500 posjetitelja, zatim Vinski bal, više stručnih predavanja za članove, izlet na Plešivicu sa obilaskom tri tamošnja podruma, zatim je organizirano ocjenjivanje vina naših članova, sudjelovali smo na „Ribarskoj večeri“ u organizaciji ribolovaca „Matiševca“ u Vetovu, a potporu su nam dali Požeško-slavonska županija, grad Kutjevo i Turistička zajednica grada – istakao je u izvješću o radu u protekloj godini predsjednik „Veteri castre“ Branko Jakobović.

On je predložio program rada koji obuhvaća nastavak ovakvih aktivnosti, uređenje prostorije za udrugu, sudjelovanje na priredbama drugih vetovačkih udruga itd.

-Neophodna je koordinacija svih udruga i nositelja organizacija vinarskih priredbi na području Kutjevačkog vinogorja kako se ubuduće ne bi istoga dana istovremeno događale dvije manifestacije – naglasio je ovom prilikom Jakobović pozvavši sve na dogovor.

Na kraju skupštine zahvalnice za dobru aktivnost i suradnju sa ovom udrugom uručene su Robertu Topalušiću, Jozi Petroviću, Stjepanu Prkačinu Prki i Dragoljubu Mariću.

/Foto: D. Mirković/

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot