Potpisani prvi ugovori za izmjenu stolarije i fasada

Autor: Jelenko Topić

POŽEGA – Požeško-slavonski župan Alojz Tomašević potpisao je sa prve dvije obitelji, od ukupno 19, ugovore za sufinnciranje izmjene stolarije i obnovu fasade obiteljskih kuća koje će se ostvariti uz potporum Ministarstva graditeljstva i Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Ugovore su potpisale obitelji Jurić i Ivanković, a slijedi potpisivanje ugovora sa ostalim obiteljima koji će dobiti 82,5 posto sredstava predviđenih predračunom s tim da maksimalan iznos potpore za jednu obitelj može biti 75 tisuća kuna.
-To su nepovratna sredstva iz fondova EU, a nakon ovih radova obitelji će imati uštede energije u svojim domaćinstvima- istakao je prilikom potpisivanja ugovora Tomašević i dodao da se natječaj nastasvlja ove godine jer očekuju još sredstava sa državne razine. Na natječaj od 8. kolovoza do 8. listopada se javilo 80 domaćinstava od kojih je 40 zadovoljavalo njegove uvjete.
Ove godine županija, te općine i gradovi na njenom području ukupno su dobili 8,5 milijuna za energetsku obnovu kuća, a pripremljeni su projekti da se zgrade u vlasništvu županije kao što su škole, zdravstveni objekti i slično također obnove na ovaj način kako bi se postigle uštede.

Komentiraj:Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: