Posjetitelji toplo primili nastup “Garavuša”, među autorima dvoje iz požeškog kraja /FOTO GALERIJA/

Autor: Jelenko Topić

ŽUPANJA/KUTJEVO – Brojna poznata imena tamburaške glazbe nastupila su na 12. Glazbenom festivalu „Šokačke pisme“ u Županji, a posebnu nagradu za očuvanje tradicije u našoj glazbi dobio je autor brojnih tamburaških uspješnica Josip Ivanković Slavonac iz Čađavice, koji živi u Zagrebu.

Proglašene su tri najslušanije pjesme sa lanjskog festivala „Šokačke pisme“ po izboru radio-postaja. To su skladbe „Po šokački“(glazba Ivica Plivelić,tekst Iva Oršolić, aranžman Ivica Plivelić i Stjepan Rudinski) u izvođenju osječkih tamburaša „Šokci“,zatim skladba „Srce mi je bolno“ autora Ivice Plivelića u izvođenju Marije Pavković Snaše, te pjesma „Topli šal“(glazba Josip Plivelić, tekst Ivan Šarić,te aranžman Ivica Plivelić i Ivan Šarić), koju su izveli „Tamburaši za dušu“.

Među izvođačima novih pjesama posjetitelji u dvorani „Mladost“ najtoplije su primili izvedbe Stjepana Jeršeka Štefa uz TS „Lengeri“, Mariju Pavković Snašu uz TS „Zlatno klasje“, „Kristale“, „Garavuše“, „Tamburaše za dušu“ , Sanju Hajduković, „Rubato“(u kojemu su dva tamburaša iz požeškog kraja), „Satir“, „Zvona“, „Garave“, „Slavonce“ i druge.

Među autorima je dvoje iz Pleternice i Požege. Tako je Požežanin Branko Mikić, koji živi u Lici, napisao tekst za pjesmu “Graničarska tuga” u izvođenju TS “Rubato”, a Pleterničanka Jasminka Blašković napisala je riječi za skladbu “Dušu svoju nikom ne prodajem” koju je izveo Boris Ćiro Gašparace.

/Foto: D.K./

Komentiraj:

Spašavanje podatakaWWW.DATARECOVERY.HR SERVIS RAČUNALA "INFOLAB E.I."D.O.O.

Ostali članci: