Ponavljaju priče koje nemaju nikakvog osnova ni značenja

Autor: D.K.

KUTJEVO-gradonačelnik Nikolić u odijelu 3KUTJEVO – Vezano uz objavljeni članak te navode koje je iznijela Josipa Miličević, kandidatkinja za gradonačelnicu Kutjeva, dobili smo pismo reakcije od bivšeg gradonačelnika Kutjeva Ivice Nikolića također kandidata za gradonačelnika Kutjeva. Pismo objavljujemo u cijelosti:

S obzirom da se gđa. Josipa Miličević kandidira za mjesto gradonačelnice i da govori o EU fondovima, proračunu grada i dr. čudno je da ne zna kako to funkcionira. Ili možda nije niti čudno jer ne zna. Još više čudi ( ili ne čudi ) što širi lažne i netočne informacije. Na primopredaji je potvrđeno ono što sam ja rekao i na sjednici gradskog vijeća i na konferenciji za novinare nakon Nove godine. Ukratko to znači, ukupne obveze 5,00 mil kn. Od toga dugoročni kredit 1,00 mil kn koji dospijeva na naplatu 2017. g. i koji se mjesečno otplaćuje. Nadalje 4,00 mil kn za dobavljače. Od tih 4,00 mil, iz projekta gospodarske zone, točnije EU fondova plaća se 2,4 mil kn koje trebamo dobiti u 2. tranši, a očekujemo i sufinanciranje zone od strane Ministarstva poduzetništva i obrta u iznosu od 1,30 -1,50 mil. kn. Uz daljnja ulaganja u zoni koja su u tijeku i nove račune Grad će svojih obveza imati oko 700.000 kn. Nebuloze kakve spominje i priča navedena kandidatkinja su samo odraz i dosadašnjeg ponašanja i iskrivljavanja činjenica i stvarnog stanja.   

Posebna su priča projekti obilaznice Vetovo (3,87 mil kn) i kanalizacije Bektež (5,96 mil kn ) koji se financiraju iz IPARD-a. Prvotna vrijednost, projektantska, je bila procijenjena na 9,83 mil kn. Završen je natječaj, odabrani izvođači i radovi su uskoro trebali početi, no zbog ove situacije su stali. Problem gđe Miličević je što ne razumije ili ne želi razumjeti način funkcioniranja  provedbe takvih projekta. Nakon završetka projekta, financiranog kreditom, i zahtjeva za isplatu sredstava dolazi do povrata uloženih sredstava (IPARD program) kojima se zatvara kredit.

Pričati o nastavku opremanja zemljišta u gospodarskoj zoni je zaista izvan svake pameti, kada svi koji prolaza pokraj zone vide da se zona dovršava i da će to biti riješeno do kraja travnja. Nije ona dovela niti jednog investitora, a niti će dovesti. Uskoro će biti vidljivo i da su investitori ovdje i da počinju s izgradnjom pogona za proizvodnju i preradu poljoprivrednih proizvoda, kao i nekih drugih pogona. Da je htjela komunicirati znala bi i o komu se radi, a i o kakvim vrstama proizvodnje i prerade. Kititi se tuđim perjem, i za već odrađeno govoriti da će se napraviti, je u najmanju ruku smiješno. 

Mjesni odbori koji su aktivni i žele raditi, rade bez obzira na ikakvu stranku. No nažalost kandidatkinja Miličević ne zna čak niti kako funkcioniraju mjesni odbori pa priča samo da nešto kaže. I 350.000 kn koje će se utrošiti za izvanredne izbore se moglo puno bolje uložiti (i ceste i projektna dokumentacija i dr.). Samo za usporedbu: vrijednost projektne dokumentacije do dobivanja lokacijske i građevinske dozvole za kanalizaciju Šumanovac, Tominovac i Bjeliševac, te za vodovod Mitrovac-Venje, Šumanovac, Tominovac i Bjeliševac, i projekt koji je pri kraju izrade – kanalizacija Kutjeva (ostatak Kutjeva – sedam ulica zajedno s Novim Mitrovcem ) je koštala 315.050 kn. A izbori 350.000 kn.

A što se tiče npr. vatrogasaca DVD Bektež, oni mogu njoj zahvaliti što nemaju novaca. Naime, Grad za DVD uplaćuje 6 rata kredita godišnje, a 6 rata plaća DVD. Budući da nije usvojen proračun (zahvaljujući i bivšoj Predsjednici) naravno da se iz gradskog proračuna ništa ne plaća osim hladnog pogona i zato nema novca za kombi.

Ove objede slušam od prošlih redovnih izbora i ništa drugo. Za 6 mjeseci njenog predsjedavanja nije niti JEDAN JEDINI prijedlog iznijela, dala nekakvu sugestiju ili predložila nešto konkretno. Istu priču ponavljaju u svim općinama i gradovima gdje oni nisu na vlasti i to je jedino što „rade“. 

Više iz kategorije

enterslots kdslots777 vegasgg autospin88 jempol88 playbet88 luxury333 fit188 bigdewa megahoki88 warung168 gas138 nusa365 gebyar123 kencana88 max77 garuda999 koinvegas mantul138 autowin88 emas168 pusatwin ajaib88 monsterbola bonus138 kencana88 koko138 bet88 dragon77 dunia777 bigdewa jakartacash 7winbet emas138 toto slot