Pomoćni banjalučki biskup predvodio misno slavlje povodom blagdana Alojzija Stepinca

POŽEGA – Sinoć je u crkvi sv. Lovre u Požegi proslavljena svetkovina bl. Alojzija Stepinca koji je drugi zaštitnik Požeške biskupije. Središnje misno slavlje predvodio je pomoćni banjalučki biskup msgr.dr. Marko Semren uz suslavlje domaćina požeškog biskupa msgr.dr. Antuna Škvorčevića i brojnih svećenika i redovnika iz požeškog arhiđakonata i kanonika, članova stolnog kaptola.

Prije početka euharistijskog slavlja požeški biskup istaknuo je kako je prije 55 godina Alojzije Stepinac na današnji dan predao svoju dušu Bogu te na taj način zatvorio povijesnu knjigu jednog vremena istovremeno otvorivši novi list naše novije povijesti. Uputio je i pozdrave svim nazočnima posebno bratu u biskupstvu preuzvišenom ocu Marku te mu zaželio dobrodošlicu naglasivši kako sve nas, zajedno s njime i njegovim narodom iz Bosne i Hercegovine, okuplja pripadnost hrvatskom narodu, vjeri i crkvi ali i patnje i nevolje kroz koje je naš narod prolazio.

U homiliji biskup Marko je istaknuo kako se danas slavi najvećeg sina hrvatskog naroda i Katoličke Crkve koji je živio odbačenost ljudske slave, u osamljenosti, patnji i različitim zlostavljanjima. Naglasio je i kako je Aljzije Stepinac bio čovjek savjesti oblikovane njegovom istinom preko koje je dostigao hrabrost što je put pravoga života.

Katedralni zbor i Dječji zbor Katoličke osnovne škole uveličali su euharistijsko slavlje prigodnim pjesmama.

Na kraju misnog slavlja biskup Antun se zahvalio svima na vjerničkom i raspjevanom srcu a posebice se zahvalio onima koji su stajali jer su prinijeli posebnu žrtvu što je ono pravo hrvatsko bogatstvo a to je sjedinjenje žrtve s uskrslim Kristom.

no images were found

0 Comment

Send a Comment