Pleternica prepoznata u razvoju malog i srednjeg poduzetništva

PLETERNICA – Poduzetnički centar Pleternica kao partner na projektu “Održivi lokalno ekonomski razvoj općine Orašje, provodit će aktivnosti vezane uz razvitak Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje. Primjerima iz dosadašnje prakse i rada Poduzetnički centar Pleternica moći će dati veći doprinos u razvoju malog i srednjeg poduzetništva što su prepoznale odgovorne osobe i kao takvu pomoć zatražile.

Antonija Jozić (Small)

Antonija Jozić, gradonačelnica Pleternice

-Grad Pleternica i Poduzetnički centar Pleternica potpisali su partnerski sporazum sa općinom Orašje na provedbi projekta kojeg su oni dobili na natječaju za BiH. Ovdje se ne radi o klasičnom natječaju prekogranične suradnje gdje je zapravo suradnja na jednom i drugom području nego se radi o natječaju na kojem se prijavljuje općina Orašje a mi smo kao Poduzetnički centar Pleternica potporna institucija za razvoj poduzetništva njima partner. To je nama s jedne strane satisfakcija jer su oni mogli birati bilo koju razvojnu agenciju ili poduzetnički centar iz BiH a za partnerstvo su pozvali nas imajući u vidu sve ono što smo mi do sada radili posebno na razvoju gospodarstva i poduzetništva – istaknula je gradonačelnica Pleternice Antojija Jozić.

U okviru podrške lokalno-ekonomskom razvoju u BiH EU je dodijelila gotovo 400 tisuća eura za projekt Održivi loklano ekonomski razvoj općine Orašje. Projekt je odobren u okviru podrške EU lokalno-ekonomskom razvoju u BiH čija sredstva čine 85% od ukupne vrijednosti projekta koje je EU izdvojila.

Opći cilj projekta je pružanja institucionalnih, formalnih i infrastrukturnih uvjeta za održiv lokalno-ekonosmki razvoj općine Orašje. Kao ciljevi zadani su, izgradnja kanalizacijskog sustava, opremanje i jačanje funkcije Centra za poduzetništvo i Poslovnog inkubatora općine Orašje te promocija Poduzetničke zone “Dusine” kao pogodnog mjesta za ulaganje na području općine Orašje.

-Naš poduzetnički centar će prenositi poslovna iskustva i sve ono što mi prema našim poduzetnicima činimo. Sva naša iskustva oni žele prenijeti u općinu Orašje. Što se tiče financijskih troškova koji mogu proizaći radi se o manjim iznosima koji će biti nama podmireni kroz ovaj projekt, a nama je velika satisfakcija da nas upravo jedna općina iz BiH poziva kao partnera da sudjelujemo u  projektu – zaključila je Jozić.

Provedba je započela u studenom prošle godine i trajat će u narednih 26 mjeseci a potpisivanje memoranduma o suradnji između partnera i grada Pleternice održano je 5.veljače.

0 Comment

Send a Comment