Pjevačka skupina veličkih umirovljenika “Ledena berba” nastupila na Državnim susretima(FOTO I VIDEO)

Autor: DK

IZVELI SU DVIJE PJESME PREDSTAVLJAJUĆI POŽEŠKO-SLAVONSKU ŽUPANIJU

VELIKA/ZABOK – Mješovita pjevačka skupina Matice umirovljenika općine Velika poznata široj javnosti pod imenom „Ledena berba“ nastupila je zajedno sa svojim glazbenim sastavom na Glazbenim susretima umirovljenika naše zemlje u Zaboku gdje su pjevale skupine iz svih županija. Tamo su pod vodstvom svog umjetničkog voditelja Konrada Katića predstavljali Požeško-slavonsku županiju.

Izveli su dvije i to vlastite pjesme koje je napisao njihov voditelj Katić i to „Najteže je u životu čovjek biti“ i „Dajte ljubavi svima“. Treba reći da su ostali sudionici izvodili već poznate pjesme drugih izvođača tako da su Veličani bili jedinstveni izvodeći svoju glazbu.

„Ledenu berbu“ u Zaboku je činilo 11 muških i ženskih vokalnih izvođača, te pet članova njihovog glazbenog sastava, a nastup je bio popraćen burnim odobravanjem i pljeskom brojnih posjetitelja u tamošnjoj dvorani tako da su bili izuzetno dobro primljeni.

Kako je poznato „Ledena berba“ objavila je do sada dva albuma na kojima se nalazi petnaestak vlastitih pjesama koje mahom napisao Katić, a u nekoliko njih su još autori dugogodišnji požeški violinista Ranko Strahinja, te Filip Matasić.

Pjesme izvedene u Zaboku su nove, a najavljuju da će biti objavljene dogodine na njihovom trećem nosaču zvuka.

 

[arve url=”https://youtu.be/WbVNzlKfnGo” /]

[arve url=”https://youtu.be/py8To0atqbo” /]

Foto: Dalibor Platenik

 

Komentiraj: