PJESMA GRGURU: Prva skladba Dragutina Mikića posvećena je njegovoj Požegi

Autor: D.K.

POŽEGA – Dugogodišnji požeški svirač Dragutin Mikić(60) napisao je  je uglazbio svoju prvu pjesmu, koja je svojevrsna tamburaška himna Grgurevu i gradu Požegi.

Pjesma, čiji tekst donosimo, nosi naziv „Grgur“, a govori o proslavi Grgureva, gradu i njegovim ljepotama. Traje 3,5 minute, a snimljena je studiju „Takt“ u Vidovcima tonmajstora Ivice Bumba.

Dragutin Mikić, rođen u Srednjem Lipovcu požeški je umirovljenik, nekadašnji metalski radnik, kroz život je svirao bas gitaru, te pjevao u niz glazbenih sastava ovog kraja kao što su „Fortuna“i „Dilj“, zatim u novogradiškoj „Omegi“ itd.

-Posebno sam zahvalan gradonačelniku Darku Puljašiću i županu Alojzu Tomaševiću na potpori da pjesma dođe do slušatelja, a napisana je da bude pjevna i prihvatljiva za ljubitelje tamburaške glazbe- kazao nam je Mikić.

Pjesma je upućena na naše radio stanice gdje će ovih dana biti premijerno emitirana, bit će postavljena i na internet, a ukoliko bude mogućnosti i razumijevanja Mikić namjerava snimiti video spot.

GRGUR

Iznad Požege grada

Grgur je,slavi se sada

slavonska pjesma se čuje

top za topom odjekuje.

 

Požega,Požega,Požega

u svemu je najbolja

Grgura(slobodu) mi slavimo

našu Požegu volimo.

 

Taj dan ima svega

doći će i moj kolega

pečenja,rakije,vina

veselje štima svima.

 

Požega,Požega,Požega….

 

Za Grgura mnogi će doći

slaviti dugo u noći

Požegu našu volimo

nikom’ je ne damo.

 

Požega,Požega,Požega….

Više iz kategorije

kdslots777 luxury333 batman138 rajacuan max77 fit188 ajaib88 megahoki88 warung168 emas168 7winbet mantul138 koko138 brobet77 gaco88 vegashoki88 bonus138 rupiah138 gila138 abcslot monsterbola garuda999 sikat88